Firea: Prin promovarea lui Petrache, PNL arată că nu aderă la pactul propus de PSD

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a declarat, joi, că prin promovarea liderului organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de social-democraţi.

09 ian. 2014, 16:27
Firea: Prin promovarea lui Petrache, PNL arată că nu aderă la pactul propus de PSD

„PSD Ilfov constată că PNL nu doreşte să renunţe imediat la alianţa nocivă cu PDL în teritoriu, împotriva opţiunilor cetăţenilor şi în afara Protocolului USL. Declaraţiile de azi, de la finalul şedinţei BPN al PNL şi, în special, promovarea preşedintelui PNL Ilfov în Comitetul de organizare a alegerilor europarlamentare, ne duc cu gândul că nu există intenţia aderării la Pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov”, a precizat Firea, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Firea a arătat că amânarea, din partea PNL, a unei decizii prin care PSD Ilfov să revină la vicepreşedinţia Consiliului Judeţean, aşa cum prevede Protocolul USL, precum şi rămânerea PDL la guvernarea locală, este un semnal „prost” atât din punct de vedere politic, cât şi administrativ.

„Considerăm că era timp suficient pentru a se lua o atitudine, din partea conducerii centrale a PNL, dat fiind faptul că nu avea ce căuta nicio zi PDL la conducerea CJ Ilfov, prin funcţia de vicepreşedinte, caz unic în ţară. De asemenea, era necesară o atitudine şi în legătură cu rectificarea din 14 decembrie a CJ Ilfov. Bugetele cuvenite cetăţenilor reprezentaţi de primari PSD au fost transferate către localităţi PDL de către preşedintele CJ Ilfov, totodată şi preşedinte PNL Ilfov, primăriile PSD primind 0 (zero) lei”, mai arăta Firea.

Ea a precizat că preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a primit „importanta misiune” de a organiza alegerile europarlamentare pentru PNL la nivel central pentru că, la nivel local, a aplicat o „strategie politică de trădare a valorilor USL şi de înşelare a electoratului comun”.

„Concluzia este că, după şedinţa de azi a BPN al PNL, s-a recunoscut că USL Ilfov nu mai există, acceptându-se alianţa locală a PNL cu PDL. (…) Noi aşteptam garanţii, atitudini pentru respectarea Protocolului USL, şi nu un îndemn la tăcere, la compromis şi o urechere publică. (…) Rufele s-au spălat în familia USL Ilfov timp de un an şi jumătate. Era momentul să fie scoase afară, la aer, pe «sârma» naţională, să nu putrezească”, a mai precizat Firea.