Firea reacţionează după carantinarea localităţilor din Ilfov: „Ferească Dumnezeu de prostul harnic!”

Gabriela Firea, fostul primar general al capitalei, care locuiește în Voluntari, critică dur decizia autorităților privind carantinarea localităților din judeţul Ilfov și susține că măsura este absurdă în condițiile în care foarte mulți bucureșteni locuiesc în afara orașului, dar trebuie să vină zilnic în București, fie la muncă, fie pentru probleme administrative.

22 nov. 2020, 14:47
Firea reacţionează după carantinarea localităţilor din Ilfov: „Ferească Dumnezeu de prostul harnic!”

Firea reacţionează, după ce majoritatea localităţilor din jurul Capitalei au fost carantinate, creând astfel numeroase probleme bucureştenilor care locuiesc în afara oraşului, dar trebuie să ajungă zilnic în oraş pentru diverse probleme administrative, situaţie în care se află şi premierul Orban, după cum îi atrage atenţia fostul primar.

”Ferească Dumnezeu de prostul harnic – spune o vorba din popor. Se aplică azi perfect. Proastă guvernare și gestiune mai are încă un exemplu, mare cât Casă Poporului! Orban a carantinat județul Ilfov, care se află în jurul Bucureștiului, circular, că un manșon. Zona limitrofă! Practic, localitățile ilfovene sunt lipite de cartierele Capitalei. Nedelimitat!

Bucureștenii care și-au construit sau cumpărat case în Ilfov sunt azi la fel de numeroși că localnicii din vatra comunelor și fostelor comune devenite orașe. Oamenii trebuie să ajungă zilnic la muncă, la doctor, la diferite instituții ale statului. Prefectura Ilfov, Consiliul județean Ilfov, Spitalul județean Ilfov sunt toate în București!! ”, a scris fostul edil.

Firea reacţionează la carantina impusă de autorităţi localităţilor din Ilfov

”Orban, știi asta? Ar trebui să știi! Și tu ai casă în Dobroiești, jud Ilfov. Cum să carantinezi zona metropolitană de Capitală? Nu poți opri oamenii să circule, să-și rezolve probleme administrative, să muncească. Adică să trăiască! Haosul de la guvernare întrece orice limita! Nu mai au nicio fărâmă de discernământ! Toate deciziile sunt pompieristice și împotriva oamenilor! ”, a completat Firea.

Preşedintele Iohannis a declarat duminică că nu exclude o carantinare a Bucureştiului, dar trebuie calculate foarte atent efectele aspura economiei.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei, în esenţă, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate şi primele rezultate au început să apară.

Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creşterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta în toate cazurile a încetat, urmând să se menţină restricţiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în aşa fel încât să se poată considera că infecţia nu se mai răspândeşte galopant.”, a spus Iohannis.

Citeşte şi: Bucureştiul, înconjurat de zone roşii. Carantină în Ilfov în şase noi localităţi, între care Mogoşoaia şi Otopeni