Firea: Reparaţiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN

Reparațiile de la RADET trebuie să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN, iar închiderea simultană a două CET-uri este o premieră, a declarat joi primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea.

09 iun. 2016, 12:20
Firea: Reparaţiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN

„În acest moment, o mare parte a Capitalei nu are apă caldă, am vorbit cu reprezentanții de la RADET și ELCEN, într-adevăr este o noutate, pe care aș vrea să o semnalez: în premieră au fost închise două CET-uri pentru revizie, nu doar unul, așa cum se proceda în verile anterioare. Am spus că nu este normal să se facă revizie simultană, pentru ca atâția oameni să sufere. I-am rugat să ia toate măsurile care se impun și voi discuta și cu ministrul Economiei dacă se impune. Nu vreau să mă gândesc la acțiuni neortodoxe. (…) Reparațiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN și nu să fie o altă perioadă de timp în care bucureștenii să nu aibă apă caldă. Mă bucur că se bate la porți deschise. (…) Este totuși inadmisibil ca bucureștenii să plătească erorile care s-au făcut, atât legislative, cât și administrative, preț de 25 de ani. Din punctul meu de vedere, aceste entități economice trebuie să lucreze sinergic, trebuie să aibă un management unic. Am început discuțiile pe acest subiect și le voi continua ca primar general în funcție”, a afirmat Firea, la sediul PSD.

Ea a făcut apel la ELCEN să deblocheze din conturile lor sumele necesare și pentru reparațiile RADET.

„De ce? Pentru că dacă nu le eliberează în acest moment, ca lucrările să se facă simultan, și din partea RADET-ului, atunci înseamnă că până pe 26 — 27 iunie vor fi revizii ELCEN, după care încep reparațiile RADET. Asta înseamnă că ajungem în luna iulie fără apă caldă, nu este normal, am luat toate măsurile care se impun, deși sunt primar ales și abia săptămâna viitoare îmi preiau prerogativele din punct de vedere oficial, dar am crezut normal, ca senator și ca cetățean, să fac aceste demersuri și sper ca în perioada următoare, adică în cât mai puțin timp, să se remedieze. (…) Considerăm că și acestea sunt reparații urgente, prin urmare se pot elibera pe cale legală fonduri și pentru reparațiile RADET, astfel încât în această perioadă de vară să se încheie toate și să nu trebuiască să prelungim perioada în care bucureștenii nu au apă caldă. Eu am adresat rugămintea reprezentanților ELCEN și o voi face și către Ministerul Economiei să urgenteze aceste lucrări în primul rând și esențial este să se lucreze doar la un CET. Nu este normal să fie închise două CET-uri atât de mari, cum sunt Sudul și Grozăveștiul în același moment, niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Îmi pun și eu întrebarea de ce s-a decis acest lucru exact acum. Sper că nu este vreun avertisment”, a subliniat Gabriela Firea, potrivit Agerpes.

Întrebată dacă poate merge în sediul PMB să vadă care e situația, aceasta a răspuns: „Din câte am înțeles, de la juriști, primarul interimar își încheie mandatul mâine de dimineață, prin urmare ce aș mai putea să vorbesc? Dacă domnia sa voia să facă ceva, o făcea până acum. Eu m-am întâlnit cu reprezentanții RADET și ELCEN încă din perioada în care eram candidat, pentru că, în calitate de senator, eram interesată de toate aceste subiecte și, de asemenea, mă întâlnesc și astăzi, ca primar ales. Cu alte cuvinte, săptămâna viitoare, în calitate de primar general în funcție, cu siguranță că vom avea și mai multe întâlniri, dar eu am făcut-o deja”.