Firicel Tomai aruncă bomba! Motivul pentru care Simona Halep nu avea voie să ia niciun medicament înainte de US Open

Firicel Tomai, fost antrenor al Simonei Halep, consideră că suspendarea de patru ani pentru dopaj a fostului lider WTA este un accident neplăcut.

14 sept. 2023, 18:27
Firicel Tomai aruncă bomba! Motivul pentru care Simona Halep nu avea voie să ia niciun medicament înainte de US Open

Firicel Tomai aruncă bomba! „Suspendarea Simonei Halep este un accident neplăcut în care ea va trebui să-și dovedească nevinovăția. Dar lucrurile sunt destul de ciudat pentru că nu e nimic concret care să o incrimineze incontestabil. Înțeleg că în momentul în care o să fie publicată apărarea, o să se vadă aceste lucruri. În momentul în care roxadustatul a fost depistat ca doping, în prima fază pragul nu a fost depășit. Pentru ca apoi cei trei care decid, au decis că este mai mult. Din câte știu nu e nimic concret, dacă cei trei au fost obiectivi. Părerea lor a este că nu a fost pragul respectat, dar în prima fază a fost în regulă. Iar la pașaportul biologic valorile sunt foarte mici depășite. Simona a avut câteva luni de zile până la US Open în care nu avea voie să nu ia niciun medicament pentru că era programată la operație la ORL și mediciii i-au interzis acest lucru! Cred că Simona e total nevinovată, dar, din păcate până o să se clarifice o să mai dureze puțin”, a spus fostul antrenor al Simonei Halep și lui Victor Hănescu pentru sportm.ro.

Firicel Tomai consideră că este foarte important să se organizeze la noi în țară turnee precum Țiriac Foundation Trophy, comepetiţie organizată la Centrul Național de Tenis din București cu sprijinul Dr. Oetker . „Foarte important să se organizeze astfel de turnee la noi în țară, precum Țiriac Foundation Trophy, care sprijină jucătorii în drumul către înalta performanță, ca să urce în topurile ATP și WTA. În țările civilizate sunt zeci de turnee de genul acesta”, a spus fostul antrenor al Simonei Halep și lui Victor Hănescu.

Citeşte şi: DOCUMENT Motivarea în cazul Simona Halep, răsturnare de situaţie: Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj

Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de patru ani din tenis și din orice activitate legată de tenis! Fostul lider WTA poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Românca a avut un test pozitiv la US Open 2022, după meciul din primul tur, pe care l-a şi pierdut. Ea a anunţat deja că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Citeşte şi: Ce s-a descoperit la analiza firelor de păr ale Simonei Halep. Un celebru specialist rupe tăcerea: „Ai crede că visezi!”

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi. Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se pate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul. O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep.