Ce s-a descoperit la analiza firelor de păr ale Simonei Halep. Un celebru specialist rupe tăcerea: „Ai crede că visezi!”

Jean-Claude Alvarez, unul dintre martorii experți care au apărut la tribunal pentru a-i lua apărarea Simonei Halep, i-a analizat firele de păr Simonei Halep și a ajuns la concluzia că românca nu a luat roxadustat.

13 sept. 2023, 17:28
Ce s-a descoperit la analiza firelor de păr ale Simonei Halep. Un celebru specialist rupe tăcerea: „Ai crede că visezi!”
Ce s-a descoperit la analiza firelor de păr ale Simonei Halep. Un celebru specialist rupe tăcerea: ""Ai crede că visezi!"

Ce s-a desoperit la analiza firelor de păr ale Simonei Halep. Jean-Claude Alvarez este expert în farmacologie și toxicologie. Dacă pe perioada anchetei nu a putut discuta cu presa, după verdictd a acordat un interviu pentru L’Equipe.

Specialistul susţine că având în vedere concentrația substanței din părul sportivei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat, un produs care stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii, în mod eficient. Nivelul de roxadustat în urină al Simonei Halep este de 0,2 nanograme pe mililitru şi de 0,5 nanograme pe mililitru în firul de păr. Jean-Claude Alvarez a comparat o mostră de la singurul pacient din Franța care ia acest medicament, iar rezultatul arată că în firele de păr apar concentrații de 50 de picograme pe miligram, adică de 100 de ori mai mari ca în cazul Simonei Halep. Astfel, doza pe care ar fi luat-o Simona ar fi așadar complet ineficientă pentru a vorbi de dopaj!

Citeşte şi: Simona Halep a rupt-o cu Patrick Mouratoglou! Ce american celebru a angajat ca să o scape de suspendare

„Ai crede că visezi. Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală! Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat în mod eficient. Roxadustat este o substanță care abia există în Europa, nu există în Statele Unite”, a declarat Jean-Claude Alvarez.

Sport Resolutions a reţinut cele două abateri de care a fost acuzată Simona Halep, prezenţa în proba de urină şi utilizarea substanţei roxadustat, precum şi utilizarea unei substanţe sau metode interzise pe parcursul anului 2022, pe baza recoltării şi analizei a 51 de probe biologice de sânge oferite de sportivă ca parte a programului paşaportul biologic.

Citeşte şi: Simona Halep, prima ieşire publică după suspendarea de 4 ani: „Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă”. Decizia luată de Stere Halep

„Continui să mă antrenez şi să fac tot ce stă în puterea mea să îmi exonerez numele de aceste acuzaţii false şi să revin pe teren. Intenţionez să fac apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate, de patru ani, este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.