Firma Kalaşnikov se EXTINDE. Cunoscutul producător de arme se reprofilează VIDEO

Fabricantul rus de arme Kalaşnikov şi-a prezentat marţi la Moscova noul logo şi a anunţat că îşi extinde activitatea în domeniul confecţiilor şi al accesoriilor.

02 dec. 2014, 19:54

Celebră pentru puştile sale de asalt AK-47, firma Kalaşnikov a explicat că urmăreşte „promovarea mai eficientă” a produselor sale şi şi-a lansat o linie de îmbrăcăminte pentru practicanţii tirului sportiv şi pentru vânători. Printre proiectele sale figurează şi fabricarea de accesorii, mai ales de cuţite Kalaşnikov, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Interzicerea importului de Kalaşnikovuri în SUA a crescut cererea pentru astfel de arme

Noul său logo cuprinde, într-un singur bloc, literele C şi K, prescurtare de la Concernul Kalaşnikov, noua denumire a firmei. Logo-ul este realizat în roşu şi negru – culorile drapelului Republicii Udmurtia (Urali), unde sunt situate principalele linii de producţie ale companiei.

Societatea Kalaşnikov este afectată de sancţiunile instituite în iulie împotriva mai multor societăţi ruseşti de către Washington, care acuză Rusia de susţinere militară faţă de separatiştii proruşi din Ucraina.

Citeşte şi Un bărbat s-a sinucis cu Kalaşnikovul prietenului său de supărare că soţia îl părăseşte VIDEO

Sancţiunile americane sunt o lovitură grea pentru Kalaşnikov, pentru că majoritatea produselor cu destinaţie civilă urmau să fie livrate pe piaţa americană„, a spus Serghei Cemezov, preşedintele companiei publice Rostec. Potrivit acestuia, Kalaşnikov vizează noi pieţe în America de Sud, în Asia şi în Africa.