Interzicerea importului de Kalaşnikovuri în SUA a crescut cererea pentru astfel de arme

Publicat: Joi, 04 Septembrie 2014 15:36 // Actualizat: Joi, 04 Septembrie 2014 15:36 // Sursa: romaniatv.net

Decizia preşedintelui Barack Obama de a interzice importul pistoalelor-mitralieră ruseşti Kalaşnikov, una dintre măsurile adoptate ca represalii după intervenţia Moscovei în Ucraina, a avut un efect neaşteptat în Statele Unite, unde amatorii de arme s-au repezit în magazinele de profil să cumpere toate armele de acest fel care au mai rămas, dar comercianţii americani vor avea totuşi posibilitatea să le achiziţioneze din alte ţări, printre care şi România.

Interzicerea importului de Kalaşnikovuri în SUA a crescut cererea pentru astfel de arme ce ar putea fi importate şi din România.

'Aproape că ne-am epuizat stocul', afirmă patronul unei astfel de afaceri din Maryland. El a constatat că decizia luată de Obama pe 16 iulie a condus la triplarea cererii de puşti de asalt Kalaşnikov, dar şi la o creştere a preţului acestei arme de la 850 de dolari la 1.050 de dolari.

Statele Unite mai pot totuşi să importe pistoale-mitralieră AK-47 din alte ţări producătoare, precum România sau Polonia, dar cele produse de firmele ruseşti şi care au fost concepute de Mihail Kalaşnikov pentru armata roşie sunt preferate de împătimiţii de arme, care apreciază valoarea lor 'clasică'. 'Dacă te gândeşti la vin, te gândeşti la vinul franţuzesc. Dacă te gândeşti la Kalaşnikov, atunci te gândeşti la Kalaşnikovul rusesc', explică respectivul patron.

Concernul Kalaşnikov este una dintre companiile ruse producătoare de armament vizate de sancţiunile instituite de administraţia de la Washington împotriva Rusiei pentru sprijinirea acţiunilor separatiste din estul Ucrainei.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
import Kalaşnikov Kalaşnikov Kalaşnikov romania Kalaşnikov sua
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 sep 16:00
...adoptate ca represalii după intervenţia Moscovei în Ucraina, a avut un efect neaşteptat în Statele Unite, …read more ...
04 sep 15:43
... Decizia preşedintelui Barack Obama de a interzice importul pistoalelor-mitralieră ruseşti Kalaşnikov, una...
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H