Firmele cu capital ascuns nu vor mai putea participa la licitaţii. „Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum”

Firmele care nu-şi declară acţionariatul nu vor mai putea participa la licitaţii. Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă de modificare a legii privind achiziţiile publice. "Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici", a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care este iniţiatorul actului normativ.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 09:35
Firmele cu capital ascuns nu vor mai putea participa la licitaţii. „Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum”

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice.

„Parlamentul României a adoptat Legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acţionar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăţi comerciale cu acţionariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acţionarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoaşterea acţionariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite şi beneficiar”, a declarat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, conform News.ro.

Deputatul PNL Florin Roman consideră că, după promulgarea legii, „un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici”.

Nelu Tătaru: Relaxarea de la 1 iulie, înlocuită cu restricţii. Restaurantele NU se deschid, iar anumite zone intră în carantină


loading...
Partenerii noștri