Firmele îşi pot amâna plata taxelor până în toamnă. Cine poate beneficia de această scutire

Firmele pot alege să-şi amâne plata taxelor până la data de 25 octombrie. Societăţile din domeniul HoReCa sunt scutite de impozit pentru cele trei luni în care activitatea acestora a fost întreruptă total sau parţial, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă pentru măsuri fiscale şi prorogarea unor termene.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 14:20
Firmele îşi pot amâna plata taxelor până în toamnă. Cine poate beneficia de această scutire

Ordonanța a fost publicată joi în Monitorul Oficial, transmite Mediafax.

În cazul firmelor care ales să amâne plata taxelor până la 25 octombrie, nu se calculează şi nu se datorează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020.

Cât despre HoReCa, societăţile din acest domeniu îşi vor putea scădea de la plata impozitului specific cele trei luni în care activitatea a fost întreruptă total sau parţial.

De asemenea, pentru sezonul 2020 se aplică o scutire de la plata celei de-a doua tranşe pe contractele de închiriere, în cazul persoanelor juridice care închiriază plaje.

Ce prevede ordonanţa privind amânarea plăţii taxelor

Ordonanţa stabileşte şi o scutire de TVA cu drept de deducere pentru livrările de măşti de protecţie individuale şi ventilatoare medicale pentru terapie intensivă, necesare pentru constituirea rescEU – rezerva de capacităţi a Uniunii Europene, efectuate către instituţiile publice responsabile cu constituirea acestei rezerve, până la data de 1 octombrie 2020, conform textului publicat în Monitorul Oficial.

Pentru facilitatea menţionată mai sus, furnizorul trebuie să justifice scutirea de TVA cu declaraţia pe proprie răspundere cu privire la destinaţia bunurilor.

Florin Cîţu aruncă BOMBA şi acuză PSD că vrea să „vândă România la reducere”