EXCLUSIV Firmele private i-au stins „luminiţele” lui Nicuşor Dan. Nimeni nu a vrut să facă acte caritabile de Crăciun cu „Grinch-ul”Capitalei

Nicuşor Dan este şi în acest an Grinch-ul Bucureştiului. Capitala României va fi din nou luminată prost de Sărbători după ce firmele nu au dat curs la solicitarea primarului general.

04 nov. 2022, 18:24
EXCLUSIV Firmele private i-au stins „luminiţele” lui Nicuşor Dan. Nimeni nu a vrut să facă acte caritabile de Crăciun cu „Grinch-ul”Capitalei

Bucureştiul va fi şi în acest an sub zodia lui Grinch în perioada Sărbătorilor de iarnă din cauza primarului Nicuşor Dan. Pentru proiectul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” nu s-a înscris cu un proiect eligibil nicio firmă. Primăria Capitalei, prin Compania Municipală de Iluminat Public București, a început montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbători din Capitală”, a anunţat Primăria Capitalei, într-o solicitare a Romaniatv.net

Luminițele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public.  Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și  Piața Presei Libere. Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau
închiriate alte echipamente, au mai precizat oficialii PMB, în exclusivitate pentru Romaniatv.net.

Primăria Capitalei a început montarea luminilor de sărbători pe principalele artere. Când va fi aprins iluminatul festiv

Bucureştiul, luminat doar de farurile maşinilor de Sărbători şi în 2021. Cum explica Nicuşor Dan 

”Foarte puţine (luminițe, n. red.), pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea. În schimb vrem – bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, spunea, acum o lună, Nicușor Dan.

Nicuşor Dan cerea pomană specială pe Facebook pentru firme

”Invit instituțiile publice și/sau private interesate să depună propuneri de proiecte până pe 31 octombrie, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, scris primarul Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

”Ținem cont de contextul internațional și de recomandările europene de reducere a consumului energetic, motiv pentru care acordăm o atenție deosebită consumului de energie generat de acest proiect.

Avem astfel în vedere numai soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient. Astfel, estimăm că energia electrică utilizată de iluminatul festiv pe întreg teritoriul Municipiului București reprezintă o creștere cu maxim 1%, față de nevoia din luna decembrie, pentru asigurarea iluminatului stradal.

Ce tupeu! Nicușor Dan cerșește de la firmele private și publice luminițele de Crăciun pentru București! Le vrea gratis pentru că primăria n-are bani de așa ceva!

Prin această inițiativă se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București”, a scris Nicușor Dan.

Primăria Capitalei are încheiat un contract cu Compania Municipală Iluminat Public București S.R.L. (C.M.I.P.B.) pentru iluminatul stradal, inclusiv iluminatul festiv, încă de pe vremea mandatului Gabrielei Firea.

”C.M.I.P.B va instala propriile echipamente pe o serie de artere din Municipiul București. Prin programul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” – iluminat ornamental și festiv 2022/2023 – se dorește implementarea unor soluții integrate de iluminat festiv, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București. Instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de Proiecte, iar pe bază de parteneriat, prin punerea la dispoziție cu titlu gratuit a echipamentelor și sistemelor de iluminat care să pună în evidență principalele artere rutiere și pietonale ale Municipiului București, să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, se arată în regulamentul  proiectului transmis de PMB.