Primăria Capitalei a început montarea luminilor de sărbători pe principalele artere. Când va fi aprins iluminatul festiv

Compania Municipală de Iluminat Public București a început montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbători din Capitală, a anunţat vineri Primăria Capitalei.

04 nov. 2022, 16:35
Primăria Capitalei a început montarea luminilor de sărbători pe principalele artere. Când va fi aprins iluminatul festiv

Primăria Capitalei a mai anunţat vineri, 4 noiembrie, într-un comunicat de presă, că luminițele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie şi a precizat pe ce artere vor fi acestea montate.

„Aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere.

Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente”, mai transmite PMB.

Și anul trecut au fost folosite luminițe de crăciun din depozitele Primăriei Capitalei. Primarul general Nicușor Dan ne spunea atunci că au fost montate instalațiile cumpărate în 2018.

Citeşte şi: Primăria Capitalei: A fost aprobată montarea unui semafor provizoriu pe Șoseaua Antiaeriană. Locuitorii din zonă au protestat seară de seară după moartea unui adolescent accidentat pe trecerea de pietoni

Şi la Sibiu se lucreaza deja la patinoarul de peste 600 de metri pătrați, iar bradul de Crăciun înalt de 24 de metri a fost deja instalat in Piața Mare.

„Cu cât începem mai repede, cu atât ne bucurăm de un flux mai mare de turiști. Dacă în 2019 a ajuns undeva la peste 200.000 de vizitatori pe parcursul întregii ediții, ne așteptăm ca anul acesta să ajungem undeva la 75% din acestă capacitate. Chiar dacă anul acesta nu mai există nici un fel de restricții, ținem cont de faptul că turiștii încă se mai confruntă cu diverse temeri legate de război, de criza economică”, a declarat Corina Oltean, purtătorul de cuvânt al târgului de Crăciun din Sibiu.

Și la Craiova luminițele târgului de Crăciun, clasat pe locul șase pe lista celor mai frumoase din Europa, se vor aprinde peste nouă zile.

Citeşte şi: Zile libere în cursul săptămânii, pentru sărbătorile care cad în weekend