FIŞA MEDICALĂ a lui Victor Ponta. Ce documente a depus premierul la DNA. Date în premieră

Avocata lui Victor Ponta a depus, luni, la DNA, acte medicale care justifică faptul că premierul nu se poate prezenta la audieri în faţa procurorilor. România TV a prezentat actele depuse de către avocata premierului.

22 iun. 2015, 12:18
FIŞA MEDICALĂ a lui Victor Ponta. Ce documente a depus premierul la DNA. Date în premieră

Avocata premierului a venit, luni dimineaţa, la DNA pentru a prezenta documente care dovedesc faptul că Victor Ponta nu se poate prezenta  pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal, întrucât este în continuare în Turcia, pentru tratamentul de recuperare după operaţia la genunchi.

România TV a prezentat fişa medicală a premierului. Potrivit sursei citate, în documentele depuse de avocată la DNA sunt prezentate inclusiv modul cum a decurs intervenţia chirugicală, dar şi recomandările medicilor.

CITEŞTE ŞI Avocata premierului Victor Ponta, la DNA pentru a depune acte medicale

Premierul Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că ipoteza că a plecat să se opereze în Turcia pentru a scăpa o perioadă de presiunea DNA, care început urmărirea penală pe numele său, este „o imbecilitate susţinută de băsişti” şi a reafirmat că nu intenţionează să demisioneze de la şefia Guvernului.

Ponta a arătat că s-a prezentat încă de la început pentru a fi audiat la DNA şi că avocatul său va prezenta şi luni documente procurorilor.

Premierul a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere luni preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval. Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de Guvern.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ponta, operat în 15 iunie, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, nu a precizat cât anume va mai sta în Turcia, spunând doar că medicii au decis că poate fi externat, dar că trebuie ca, în următoarele şapte zile, să parcurgă zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere, după ce a fost operat la genunchi, în urma unei accidentări la un meci de baschet.

CITEŞTE ŞI Ponta: Pentru operaţia soţiei ambasadorului Olandei s-a blocat un etaj de spital, pentru mine ar fi fost două

„Ulterior acestor proceduri, va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni”, a scris Ponta pe Facebook.

În 5 iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputaţi, în 8 iunie.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

În 16 iunie, Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că operaţia a fost mult mai complicată decât se anticipa şi că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susţinând că are totală încredere în medicii români, dar în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă