Fișa medicală auto 2024. Ce analize trebuie să îți faci pentru a putea obține permisul de conducere

Când vine vorba de obținerea permisului auto, fișa medicală este unul dintre principalele documente care nu trebuie să îți lipsească din dosar. Dacă vrei să îți iei permisul de conducere în 2024 este necesar să știi ce pași trebuie să urmezi.

18 ian. 2024, 23:41
Fișa medicală auto 2024. Ce analize trebuie să îți faci pentru a putea obține permisul de conducere
Ce analize trebuie să îți faci pentru a putea obține permisul de conducere

Ce analize trebuie să îți faci pentru a putea obține permisul de conducere. Atunci când te înscrii la școala de șoferi, fișa medicală se numără printre documentele obligatorii.

Citește și CODUL RUTIER 2024. Ce amendă riscă șoferii care circulă cu permisul expirat

Ce analize trebuie să îți faci pentru a putea obține permisul de conducere

Acest document care dovedește capacitatea fizică și mentală a unei persoane de a conduce un vehicul, este necesar și în cazul reînnoirii permisului de conducere.

Cei care vor să își ia permisul auto trebuie să știe că anumite afecțiuni sunt incompatibile cu deținerea unui astfel de document, deoarece pot influența capacitatea de concentrare sau de reacție în diferite situații întâlnite în trafic.

Concret, nu pot să dețină permis auto cei care au problemele grave de vedere sau de auz pentru că reprezintă un pericol pentru șoferii aflați la volan, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

Fișa medicală pentru permisul auto este eliberată de către orice unitate medicală, cu condiția ca aceasta să fie autorizată de Direcția de Sănătate Publică.

Ca să obții acest document trebuie să te prezinți la unitatea medicală aleasă cu o adeverință din partea medicului de familie, care să precizeze: prezența sau absența bolilor cronice, precum și prezența sau absența bolilor neuro-psihice.

De asemenea, sunt necesare  buletinul, fișa de școlarizare (în cazul celor care vor să urmeze școala de șoferi), scrisoare medicală de la medicul diabetolog  (în cazul pacienților cu diabet tip I).

Atenție! Dacă porți ochelari trebuie să te prezinți cu ei la consultație.

Consultațiile medicale necesare obținerii sau reînnoirii permisului auto cuprind șase specialități, precum: medicină internă, ORL, oftalmologie, ortopedie – traumatologie, neurologie și psihiatrie.

Specialiștii se vor asigura în timpul acestor consultații dacă ești apt din punct de vedere medical să deții un permis auto.

Dacă ești declarat inapt la unul dintre examenele menționate, atunci aceasta nu poate obține permisul auto.

Fișa medicală este valabilă un an de zile de la momentul în care a fost eliberată de unitatea medicală competentă.

Citește și Mare atenție, șoferi! Apar super-radarele care vor surprinde tot ce mișcă în trafic. Amenzi uriașe pentru cei prinși pe picior greșit