Fiscul a pus sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii de 10 milioane dolari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a instituit, vineri, sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari, a declarat pentru Mediafax preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Nokia spune că analizează situația.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 08:47
Fiscul a pus sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii de 10 milioane dolari

UPDATE: “Analizăm situația și colaborăm cu autoritățile competente pentru a ne asigura că este soluționată în mod satisfacator” , au declarat reprezentanții Nokia.

„Ca urmare a unui control, societatea are obligaţii neplătite de natura taxelor vamale în valoare de 10 milioane de dolari. S-a instituit sechestru asiguratoriu, dar măsura nu periclitează activitatea societăţii în continuare. Este o măsură preventivă”, a spus Blejnar.

Preşedintele ANAF a arătat că sechestrul a fost instituit pe o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi asupra bunurilor imobile ale companiei, inclusiv birourile şi halele de producţie.

Nokia a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că închide fabrica de la Jucu. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

Angajaţii au fost anunţaţi că fabrica va funcţiona tot anul şi că vor fi plătiţi până în martie 2012.