Fiscul condus de Ionuţ Mişa a realizat încasări mai mari în 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017

La finalul lunii martie a acestui an, Cabinetul Dăncilă îl instala în fruntea ANAF pe Ionuț Mișa, înlocuind-o pe Mirela Călugăreanu. Decizia a fost una de bun augur. Noul șef ANAF a colectat taxe și impozite în primele luni de mandate peste așteptări, scrie Cancan.ro.

RomaniaTV.net
20 iul. 2018, 09:45
Fiscul condus de Ionuţ Mişa a realizat încasări mai mari în 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017

Numirea lui Ionuț Mișa la șefia ANAF a revoluționat instituția pe care mulți o blamează, de cele mai multe ori fără motiv. Fiscul a raportat încasări istorice realizate în primele luni ale acestui an. Potrivit cifrelor oficiale, a colectat venituri bugetare în semestrul I cu 13,5% mai mult față de perioada similară a nului 2017.

Astfel, în primul trimestru al acestui an (ianuarie, februarie, martie), ANAF a adus la buget din taxe și impozite 54.405,5 lei, față de ceea ce reușea precedesorul său cu un an în urmă, 49.204,8 lei. Şi de când a preluat Mişa conducerea, ANAF a continuat cu plusurile 58.389,9 lei, față de 50.155,9 lei în lunile aprilie, mai, iunie, mai scrie Cancan

Ionuț Mișa a fost ministru al Finanțelor înaintea lui Eugen Teodoriovici, iar la schimbarea din ianuarie 2018, Mișa a declarat: „Un mandat greu cu foarte multe provocări, cu multe măsuri din programul de guvernare de realizat. Bănuiesc că ați văzut situația centralizată. E ministerul care a realizat cele mai multe măsuri din programul de guvernare”.

Ionuț Mișa este considerat a fi artizanul Revoluției Fiscale, anterior numirii sale ca ministru de Finanțe, în 2017, ocupând funcția de director al Direcției Marii Contribuabili din cadrul ANAF.