Fitch a modificat perspectiva ratingului UniCredit Ţiriac Bank de la stabilă la negativă

Fitch Ratings a menţinut miercuri ratingul UniCredit Ţiriac Bank pentru datorii pe termen lung la nivelul "BBB+", dar a modificat perspectiva de la stabilă la negativă, în urma confirmării calificativului grupului italian UniCredit la "A-", cu perspectivă negativă. 

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 20:27
Fitch a modificat perspectiva ratingului UniCredit Ţiriac Bank de la stabilă la negativă

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt al UniCredit Ţiriac Bank a fost afirmat la „F2”, calificativul de sprijin la nivelul „2”, iar cel de viabilitate la „bb-„, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Fitch a confirmat totodată, cu perspectivă negativă, ratingurile subsidiarelor UniCredit Bank din Rusia şi ATF Bank din Kazahstan şi cu perspectivă stabilă în cazul Yapi ve Kredi Bankasi din Turcia. Perspectivele negative ale subsidiarelor reflectă perspectiva grupului UniCredit.

Deciziile de miercuri ale Fitch au fost luate în urma punerii sub supraveghere cu perspectivă negativă a ratingurilor acestor bănci, în decembrie anul trecut, precum şi a măsurii recente de a menţine calificativul grupului UniCredit la nivelul „A-„, cu perspectivă negativă.

Grupul italian controlează în România banca UniCredit Ţiriac Bank şi mai multe firme de servicii financiare.

Profitul net al UniCredit Ţiriac Bank a coborât cu 43% în primele nouă luni ale anului trecut faţă de perioada corespunzătoare din 2010, la 122 milioane lei (29 milioane euro).