Fitch a revizuit în scădere perspectiva ratingului France Telecom de la stabilă la negativă

Fitch Ratings a revizuit în scădere perspectiva ratingului operatorului francez de telecomunicaţii France Telecom de la stabilă la negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 16:18
Fitch a revizuit în scădere perspectiva ratingului France Telecom de la stabilă la negativă

De asemenea Fitch a confirmat ratingul pentru împrumuturile pe termen lung ale France Telecom la ‘A minus’ şi calificativul pe termen scurt la ‘F2’.

Din punct de vedere geografic, Fitch apreciază că France Telecom rămâne expusă la regiunile cu risc politic (Egipt) şi dificultăţi macroeconomice (Europa de Est, Spania) şi, prin urmare, diversificarea geografică nu compensează condiţiile financiare slabe de pe piaţa internă.

Decizia Fitch vine după anunţarea rezultatelor companiei în 2011 şi a estimările slabe anunţate de conducerea companiei, reflectând impactul intrării celui de-al patrulea operator de telefonie pe piaţa din Franţa, în 2012. Deşi compania se aşteaptă la o redresare în 2012, Fitch susţine că există prea multe incertitudini privind concurenţa în Franţa, redresarea din Africa şi Orientul Mijlociu şi taxele impuse de guvern.

France Telecom a anunţat miercuri că va adopta o politică de distribuire a dividendelor mai conservatoare şi că va amâna răscumpărarea de acţiuni, după ce profitul său net a scăzut în 2011. France Telecom, proprietarul Orange, a anunţat că în 2011 vânzările sale au scăzut cu 1,6% până la 45,27 miliarde euro, iar profitul net a scăzut cu 20% până la 3,89 miliarde de euro, sub estimările analiştilor.

În consecinţă, France Telecom nu va mai răscumpăra acţiuni în 2012, iar dividendele vor fi stabilite în funcţie de fluxul de numerar, o abordare mai conservatoare având în vedere incertitudinile macroeconomice. Grupul a precizat că dividendele pentru exerciţiile fiscale 2012 şi 2013 ar urma să fie între 40% şi 45% din fluxul de numerar operaţional, în timp ce pentru 2011 grupul va recomanda plata unor dividende de 1,40 euro pe acţiune.

Orange, parte a grupului Orange-France Telecom, este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 235 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2011. France Telecom este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienţi pe cinci continente.