Fiul cel mare al lui „Butoane”, audiat în cazul baschetbalistului decedat la Giurgiu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu audiază 60 de persoane care, potrivit fotografiilor, s-ar fi aflat în clubul din Giurgiu în noaptea în care Ionuţ Adrian Tănăsoaia l-a lovit pe baschetbalistul american Chauncey Hardy. Între persoanele audiate s-au aflat şi Ştefan Grecu, fiul cel mare al lui Octavian Grecu, zis "Butoane", precum şi o adolescentă de 16 ani, fiica şefului Poliţiei Rutiere din Giurgiu.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 15:42
Fiul cel mare al lui „Butoane”, audiat în cazul baschetbalistului decedat la Giurgiu

Fiul cel mare al lui Octavian Grecu, zis „Butoane”, şi fiica şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu, comisar Mihai Tache, s-au aflat printre cele 60 de persoane care au fost audiate, vineri, de procurorii din Giurgiu, în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Multe dintre aceste persoane au fost reaudiate după ce au mai venit la Poliţie şi la Parchet şi zilele trecute, declarând, imediat după începerea anchetei, că nu au fost de faţă la comiterea agresiunii şi nu au văzut nimic din cele întâmplate.

La sediul Parchetului a ajuns şi adjunctul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisarul şef Ion Petraşcu, poliţistul refuzând să precizeze în ce calitate a venit la procurori.

Bazându-se pe probele administrate până în prezent, procurorii susţin că Ionuţ Tănăsoaia, în prezent arestat pentru 29 zile pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, a intrat într-un conflict spontan cu baschetbalistul american, aflat duminica trecută, în jurul orei 3.30 într-un club din Giurgiu.

„Pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu pumnul în bărbie pe sportivul H.C. (Chauncey Hardy, n.r.) de la CSS Giurgiu, care, în cădere, s-a izbit cu capul de pardoseală, suferind leziuni traumatice craniene grave ce au dus la decesul acestuia”, afirmă procurorii.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy a decedat a izbucnit în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere.

Potrivit unor martori, Chauncey Hardy dansa printre ceilalţi tineri, aşa cum proceda de obicei, şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R., stârnind nemulţumirea lui Şerban C., martor în dosar. În conflictul dintre cei doi a intervenit Ionuţ Tănăsoaia, care l-a lovit puternic în bărbie pe baschetbalistul american.

Chauncey Hardy a suferit „leziuni traumatice grave care au condus la deces”, iar totodată s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, arăta procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Baschetbalistul american care juca la echipa CSS Giurgiu a fost găsit, în jurul orei 4.00, de un coechipier în zona ringului de dans, în stare de inconştienţă. Acesta a apelat numărul unic de urgenţă.

Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, câteva patru ore mai târziu, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală, întrucât starea acestuia s-a agravat şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitală cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept”.

În urma controlului făcut de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu s-au stabilit deficienţe grave în îngrijirea lui Chauncey Hardy la Spitalul Judeţean din Giurgiu de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe şi de cel al Serviciului de Ambulanţă. Deşi la spitalul din Giurgiu a venit o ambulanţă cu medic, de tip C, pentru transferul lui Hardy la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, medicul de gardă de la UPU şi cel de pe salvare au hotărât ca baschetbalistul să fie dus în Capitală cu o ambulanţă de tip D, numai cu asistent medical.

Spitalul Judeţean Giurgiu a fost amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile în cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

În ce priveşte conduita terapeutică şi calitatea actului medical, Raed Arafat a spus că Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor Giurgiu, care va derula propria anchetă în acest caz.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia ar fi un apropiat al lui Florin Grecu, unul dintre fiii liderului grupării „Butoane”, agresorul sportivului postând, pe Facebook, şi o fotografie alături de Florin Grecu.