Fiul cel mare al lui Kim Jong-il are probleme financiare în China

Fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-il se confruntă cu probleme financiare în China, unde trăieşte în exil de un deceniu, după ce a căzut în dizgraţie în ţara sa, anunţă vineri săptămânalul rus Argumenti i Fakti.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 16:11
Fiul cel mare al lui Kim Jong-il are probleme financiare în China

Kim Jong-nam, considerat în anii ’90 moştenitorul regimului, a fost obligat recent să părăsească un hotel din Macao, oraş din sudul Chinei celebru pentru cazionurile sale, unde avea o datorie de 15.000 de dolari (11.400 de euro), potrivit unei surse din cadrul administraţiei locale citate de publicaţie.

O sursă din cadrul prestigiosului Grand Lapa Hotel din Macao a declarat pentru săptămânal că Kim Jong-nam a fost obligat să plece din camera pe care o ocupa la etajul al 17-lea al clădirii, după ce a vrut să achite plata cu o carte de credit care a fost refuzată

„Ne-a dat cardul său visa gold dar nu avea bani” în cont, a declarat această sursă pentru Argumenti i Fakti.

Potrivit săptămânalului, problemele recente ale lui Kim Jong-nam au început după ce acesta a declarat în ianuarie pentru cotidianul japonez Tokyo Shimbun că tatăl său, decedat în decembrie, se opunea unei succesiuni ereditare de a treia generaţie în Coreea de Nord, singura dinastie comunistă din lume.

Succesiunea ereditară „nu corespunde comunismului şi tatăl meu era împotrivă”, a declarat atunci Kim Jong-nam, în vârstă de 40 de ani.

După decesul lui Kim Jong-il, puterea a fost preluată de fiul cel mic al acestuia, Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani.

„Se pare că biroul politic a decis să îl pedepsească pe «playboy-ul comunist» şi să înceteze să îi mai trimită bani”, adaugă Argumenti i Fakti citându-l pe directorul din Macao al Post Daily, Harald Bruning.

Kim Jong-nam a ocupat funcţii strategice în cadrul statului nord-coreean în anii ’90. Dar tentativa sa din 2001 de a merge în Japonia împreună cu două femei şi fiul său, sub o identitate falsă, a generat un scandal răsunător. Tatăl lui i-ar fi refuzat atunci orice nou post cu responsabilitate. Jong-Nam a sfârşit prin a părăsi ţara.