Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, noul director general al TAROM. Ce experinţă are Cătălin Radu Prunariu

Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, este noul director general al TAROM din 9 iunie 2021, a anuntat compania.

09 iun. 2021, 11:26
Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, noul director general al TAROM. Ce experinţă are Cătălin Radu Prunariu

Pilotul Radu-Cătălin Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, este noul director general al Tarom, a anunțat compania.

Schimbarea conducerii TAROM vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat și compania.

Reprezentaţii TAROM au precizat că, odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu își propune să implementeze și consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung.

Citeşte şi: Concedieri pentru cumulul pensiei cu salariu. Şomaj tehnic la TAROM

„Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, a declarat Cătălin Prunariu, conform comunicatului companiei.

Potrivit CV-ului său, Cătălin Prunariu a început să lucreze în cadrul TAROM în anul 2009, în calitate de copilot. De-a lungul anilor, a avansat, fiind pilot comandant, instructor și examinator. În paralel, între 2012 și 2017, a fost membru în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române.

Citeşte şi: TAROM a început operaţiunea de restructurare. Compania a scos 14 avioane la vânzare!