Fiul despre Zina Dumitrescu: E o persoană care, la vârsta a patra, nu poate fi lăsată singură VIDEO

Cătălin Negreanu a negat faptul că şi-ar fi forţat mama să se interneze în căminul de bătrâni din judeţul Dâmboviţa. El a spus că a adus-o aici pe Zina Dumitrescu pentru că "este o persoană care, la vârsta a patra, nu poate fi lăsată singură".

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 11:53

Cătălin Negreanu a apărut în faţa presei pentru a clarifica lucrurile. El a spus că în ultimul timp informaţiile despre Zina Dumitrescu apărute în presă s-au transformat într-un show mediatic.

Am adus-o pe mama aici în urmă cu ceva timp, pentru că ştiam că urma să plec  din ţară în perioada sărbătorilor şi pentru că este o persoană care, la vârsta a patra, nu poate să fie lăsată singură. Am considerat că într-un centru, în care se află sub îngrijire permanentă, este mult mai bine pentru ea. Ceea ce este foarte adevărat„, a declarat fiul Zinei Dumitrescu.

Negreanu a precizat că mama sa nu a fost adusă împotriva voinţei sale.

Nimic mai fals. Este adevărat că, în momentul în care i-am spus că este mai bine decât să stea singură  acasă, să fie într-un loc unde să fie îngrijită 24 de ore din 24, n-a ştiut despre ce este vorba, nu a fost convinsă de acest lucru. Dar între timp s-a convins că este foarte, foarte, foarte bine pentru ea. Nu are nici un fel de probleme medicale, nu suferă de absolut nimic„, a mai spus Negreanu.

El a arătat că mama sa are o personalitate foarte puternică şi, chiar fiind şi fiul ei, i-ar fi greu să o convingă sa facă ceva dacă ea nu-şi doreşte.

Negreanu a spus că Zina Dumitrescu va mai sta la azil.

Va mai sta aici o perioadă. Când vom considera că a venit momentul, se va întoarce acasă. Se simte foarte bine (…) S-a retras din viaţa publică în urmă cu ceva timp. (…) Ne dorim în momentul de faţă să respectaţi intimitatea unei persoane care nu-şi mai doreşte nici să apară la televizor, nici să fie pe prima pagină a ziarelor sau în presa mondenă„.

Nu este un azil. Este un centru de îngrijire. Va mai sta o săptămână, poate două, poate trei, cât vom considera necasar şi eu şi ea„, a completat fiul Zinei Dumitrescu.

El a mai spus că mama sa îşi doreşte să rămână la centru, fiind „bine îngrijită pentru o persoană de vârsta a patra”.

Se află ca la o pensiune, unde este îngrijită 24 de ore din 24. Nu şi-a dorit să stea acasă şi să vină cineva la ea. (…) Este foarte, foarte OK”, a conchis Negreanu.

Zina Dumitrescu se află din luna noiembrie la Green House Residence, un centru privat pentru bătrîni, situat în comuna Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa.