Fiul femeii din sacul negru apărut pe imaginile de la Reşiţa, acuză spitalul: Au lăsat-o fără aer, sunt nişte criminali

Fiul femeii din sacul negru apărut pe imaginile şocante de la Spitalul din Reşiţa face acuzaţii grave la adresa medicilor. Acesta susţine că mama lui a fost omorâtă cu zile pentru că nu i-a fost administrat oxigen.

03 dec. 2020, 19:58
Fiul femeii din sacul negru apărut pe imaginile de la Reşiţa, acuză spitalul: Au lăsat-o fără aer, sunt nişte criminali

Fiul femeii care se afla în sacul negru apărut în imaginile de la Reşiţa povesteşte că mama lui a venit la spital din cauza unei contuzii la cap. Mai mult, bărbatul spune că femeia s-a îmbolnăvit de coronavirus chiar în unitatea sanitară.

Fiul femeii: „Au lăsat-o să moară, fără aer, fără nimic”

„De duminică nu pot să o scot din spital. Au lăsat-o fără aer. Am adus-o vie, aia a fost la Resiţa, în sac. Sunt nişte criminali. Avea pe limbă numai băşici. Nu i-a dat aer, nu i-a dat nimic, au omorât-o cu zile.

Şi-a spart capul şi a venit SMURD-ul. Nu au fost în stare să o panseze. Au dus-o la mare doctor de familie. Au lăsat-o aici să moară, fără aer, fără nimic. Mama a venit sănătoasă în spital, s-a infectat în spital”, a spus fiul femeii decedate la Spitalul din Reşiţa, potrivit Antena3.

Citeşte şi Ludovic Orban, despre imaginile şocante de la Spitalul din Reşiţa: Aşa ceva nu mai trebuie să se întâmple

Reamintim că mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut în spaţiul public, fiind vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş-Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt „condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular.

Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat primele sancţiuni, în cuantum de 18.400 de lei, reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, după prima zi de control în această unitate. Managerul unităţii a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a realizat lucrările de reparaţii şi igienizare asumate în planul de management. Au mai fost sancţionate două asistente şefe, o asistentă şi o infirmieră.

De asemenea, în acest caz a fost deschis dosar penal.