Fiul judecătorului Ion-Tudoran, „spălat” pe culoarele Justiţiei de acuzaţia de şantaj

Reclamat pentru săvârșirea unui șantaj de 30.000 de euro asupra unui om de afaceri, Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Corneliu Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, a fost ajutat, se pare, de colegii magistrați ai tatălui să nu răspundă pentru faptele penale, scrie România Liberă.

RomaniaTV.net
01 oct. 2018, 11:56
Fiul judecătorului Ion-Tudoran, „spălat” pe culoarele Justiţiei de acuzaţia de şantaj

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au închis ancheta penală împotriva Alexandru Ion-Tudoran, fiul judecătorului Corneliu Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, motivând că fapta nu există, refuzând însă să audieze martorii ce puteau confirma acțiunile de șantaj. Nici măcar persoana care a reclamat șantajul nu a mai fost audiată, deși a cerut acest lucru și a insistat.

„Decât un război sângeros, mai bine o înțelegere corectă”, îi scria Alexandru Ion-Tudoran omului de afaceri pentru a-l determina să îi achite 30.000 de euro cu titlul de… despăgubiri. Procurorii au considerat că acesta nu este un mesaj de intimidare și au închis dosarul pe motiv că nu ar fi existat indicii rezonabile în sensul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și amenințare. Judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Sectorului 1 a refuzat să dispună reluarea cercetărilor și l-a scăpat definitiv pe fiul judecătorului de răspunderea penală.