Fiul lui Andrei Pleşu, ridicat într-un dosar de trafic de droguri. Procurorii au descoperit un adevărat laborator FOTO VIDEO

Mihai Pleşu, fiul filozofului Andrei Pleșu, a fost ridicat, vineri dimineață, de polițiștii antidrog alături de alte 7 persoane. În urma unei acțiuni comune a oamenilor legii din Iași și București, au fost găsite 500 g canabis, ecstasy și ciuperci halucinogene.

RomaniaTV.net
05 apr. 2019, 08:09

UPDATE DIICOT arată într-un comunicat cum a destructurat reţeaua de trafic de droguri. Cercetările au plecat de la Iaşi, unde un dealer furniza droguri consumatorilor, mai ales în cluburi şi la concerte de muzică.

Mergând pe fir, procurorii au aflat că dealerul se aproviziona de la Bucureşti, de la un cetăşean englez, care amenajase un adevărat laborator, unde creştea plante de canabis şi procesa drogurile.

COMUNICAT DIICOT

La data de 05.04.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat, un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza  municipiilor București, Iași  și a comunei Probota, județul Iași, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de mai mulţi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

La data de 17.09.2018, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care domiciliază pe raza judeţului Iaşi  comercializează  droguri de risc  – cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe pe raza municipiului Iaşi.

De asemenea, s-a reţinut faptul că o suspectă în cauză comercializează cannabis cu suma 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizează, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizionează şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializării.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că unul dintre suspectii care domiciliază pe raza judeţului Iaşi s-a deplasat periodic în municipiul Bucureşti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect în cauză, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iaşi, în vederea comercializării.

S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că sursa de aprovizionare cu droguri a suspectului din municipiul Bucureşti este o persoană de naţionalitate străină, respectiv cetăţenie britanică, care a fost ajutată în activitatea infracţională de către concubina sa, cetăţean român.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate locații prevăzute cu dispozitive de cultivare și întreținere a plantațiilor ( lampi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum și diferite cantităţi de cocaină, cannabis, ecstasy, rezină cannabis (hașiș), ciuperci halucinogente, cântare electronice de precizie, grindere pentru mărunțit substanța vegetală.

Mai multe persoane urmează a fi conduse la sediul DIICOT – ST Iași  în vederea continuării cercetărilor și dispunerii  măsurilor legale.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din cadrul BCCO București, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, jandarmilor din cadrul IJJ Iași  și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Tepeș” București.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

_______

UPDATE Fiul lui Andrei Pleșu a fost dus la audieri la Biroul de Crimă Organizată al Poliției Capitalei, urmând să fie transportat la Iași, acolo unde are loc ancheta principală.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Poliţiştii antidrog din Iaşi şi Bucureşti au efectuat o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, în cadrul căreia s-au pus în executare 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi şi municipiul Bucureşti. Până la această oră, au fost identificaţi mai multi suspecţi.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 500 de grame de cannabis, alte ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru măruntit canabisul, pastille ecstasy, ciuperci halucinogene.

Fiul lui Andrei Plesu, Mihai Pleşu, este vizat în dosar. El e unul dintre cei 8 depistaţi, care au fost ridicaţi de mascaţi.