Fiul lui Gabriel Oprea vrea să se angajeze consilier debutant la Ministerul Agriculturii, cu 3.700 de lei pe lună. Reacţia lui Oprea

Gabriel Marin Oprea, fiul lui Gabriel Oprea, vrea să se angajeze consilier debutant la Ministerul Agriculturii. El s-a înscris la un concurs de angajare şi a trecut de prima probă, potrivit informațiilor prezentate de minister și consultate de G4Media.ro. Oprea jr., posesor de vilă în Cotroceni şi maşină de 100.000 de euro, ar urma să câştige 3.700 de lei pe lună, plus spor de condiţii vătămătoare.

RomaniaTV.net
26 feb. 2019, 08:36

UPDATE Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, a reacşionat pe Facebook la ştirea privindu-l pe fiul său. El spune că fiul său candidează pentru o funcţie de debutant, nu pentru un post de secretar de stat, şi acuză intervenţia serviciilor de informaţii.

„Despre “inteligenti”

Fiul meu, care va implini in curand 23 de ani, este atacat in presa, pe tiparul “intelligence”, in legatura cu un concurs pentru angajare. 

Informez opinia publica asupra faptului ca fiul meu si-a terminat scoala, a absolvit Liceul American si ulterior Universitatea Romano-Americana si are dreptul, ca orice om, sa munceasca. Este important de precizat ca el nu s-a inscris sa candideze pentru vreo functie de secretar de stat sau de director la Ministerul Agriculturii, ci pentru o functie de la baza ierarhiei profesionale, de debutant, prin concurs.

Este atacat pentru ca e fiul meu, iar eu le-am propus, recent, politicienilor din partidele “intelligence” sa-si scoata gradele la vedere pentru ca romanii sa voteze in cunostinta de cauza.

Recunoastem, cu totii, in acest tip de atac – la familie – exact stilul celor despre care vorbim: inteligent! 

Opinia publica trebuie sa stie cum ajung sa se “intample” astfel de stiri.

Nicio problema, mergem inainte, respectam legea si ne batem sa facem lumina in Romania!”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

_______

Gabriel Oprea jr. a fost student la o facultate a Universității Româno-Americane și concurează pentru un post de consilier debutant la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți și a Organismului Coordonator din cadrul Ministerului Agriculturii. El a trecut de proba dosarului de înscriere, iar luni a avut examenul scris. Concursul pentru postul de consilier debutant se va încheia printr-un interviu cu o comisie specializată din ministerul condus de Petre Daea.

Postul de consilier debutant este plătit cu 3.763 de lei şi beneficiază de un spor de 157 de lei (condiţii vătămătoare), potrivit listei cu veniturile din Ministerul Agriculturii, publicată pe site-ul instituţiei.

Printre atribuţiile unui consilier debutant, potrivit fişei postului afişată de minister, se numără:

– participă la monitorizarea criteriilor pentru acreditarea agențiilor de plăți, AFIR și APIA și a Organismului Coordonator și le supune aprobării prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale;

– participă la activitățile de pregătire profesională pentru care este nominalizat, conform planului de pregatire profesională aprobat;

– ține evidența documentelor întocmite, conform prevederilor legale;

În vârstă de 24 de ani, Oprea jr. s-a remarcat în presa prin achiziții și cadouri exorbitante pe vremea când tatăl său conducea Ministerul de Interne și era unul dintre cei mai puternici oameni politici ai momentului. Potrivit relatărilor din presă, el a primit cadou de ziua lui un autoturism Audi S7 Matrix de 100.000 de euro şi are o vilă în cartierul Cotroceni (donaţie de la tatăl său).

În 2018, Oprea jr. a fost surprins de paparazzi la un club din Mamaia, unde a venit într-un Mercedes de lux și purtând un ceas estimat la 30.000 de dolari.

În 2015, proaspăt student, Oprea jr. a intrat și în politică, fiind instalat de tatăl său la șefia organizației de tineret din Sectorul 1 al UNPR, partid condus de Gabriel Oprea, potrivit Epoch Times.