Fiul lui Sile Cămătaru, eliberat şi pentru că este acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism

Unul dintre motivele pentru care Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe fiul lui Sile Cămătaru a fost acela că tânărul este acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism, furt, evaziune fiscală sau înşelăciune, aşa cum "eronat" a relatat presa.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 17:31
Fiul lui Sile Cămătaru, eliberat şi pentru că este acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism

Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a fost reţinut de procurori, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia. Procurorii îl acuză de cămătărie.

Instanţa a respins cererea de arestare, deşi pedeapsa maximă prevăzută pentru fapta imputată acestuia este mai mare de patru ani.

Un alt motiv pentru care instanţa a decis să nu-l aresteze pe fiul lui Sile Cămătaru este acela că fapta de care este acuzat, deşi „este o adevărată îndeletnicire” a tânărului, este recent incriminată, printr-o lege intrată în vigoare în 25 noiembrie.

De altfel, fiul lui Sile Cămătaru a spus în timpul anchetei că s-a oprit din a da bani cu împrumut cu dobândă în ziua de 23 noiembrie, la o zi după ce legea a apărut în Monitorul Oficial.