Fiul lui Sile Cămătaru, eliberat din arest

Judecătoria Sectorului 4 a decis, miercuri, eliberarea din arest a lui Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, încarcerat din 22 decembrie 2011 în dosarul în care este acuzat de cămătărie, decizia putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 09:38
Fiul lui Sile Cămătaru, eliberat din arest

Magistratul Judecătoriei Sectorului 4 i-a admis, miercuri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar şi i-a impus o serie de interdicţii, printre care să nu poarte armă şi să nu ia legătura cu inculpaţii şi martorii din dosarul în care este cercetat.

Decizia Judecătoriei Sectorului 4 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Mario Nuţu Balint mai are o cerere de liberare provizorie pe cauţiune, formulată la Judecătoria Sectorului 4 în 3 ianuarie, care are termen de judecată în 31 ianuarie.

Fiul lui Sile Cămătaru este în arest din 22 decembrie 2011, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Atunci, Tribunalul Bucureşti a admis recursul procurorilor la decizia de cercetare în libertate a lui Mario Nuţu Balint dispusă de Judecătoria Sectorului 4.

Mario Balint a recunoscut atunci la Tribunalul Bucureşti că a împrumutat bani unor persoane, dar a arătat că s-a oprit din a da bani cu dobândă în 23 noiembrie 2011, la o zi după ce legea care incriminează cămătăria a apărut în Monitorul Oficial.

Avocatul acestuia a spus atunci în faţa magistraţilor că în cazul lui Mario Balint nu există elementele constitutive ale infracţiunii de cămătărie. Totodată, avocatul a arătat că Mario Balint a crescut de la 13 bani fără tată, este student în anul trei şi că „încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru”.

De la Mario Balint a împrumutat bani cu camătă şi un elev de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat şi în legătură cu un accident rutier din 2011.