Fiul lui Udrea construieşte în Lipscani, peste monumente istorice

Alin Cocoş, fiul vitreg al fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, vrea să construiască un centru comercial cu parter şi două etaje, cu club de noapte la subsol, pe strada Lipscani, în Centrul Istoric al Capitalei.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 15:25
Fiul lui Udrea construieşte în Lipscani, peste monumente istorice

Mai multe ONG-uri îl acuză pe Cocoş că ar fi distrus pentru construcţie ruinele mai multor pivniţe datând din secolul al XVII-lea. „A fost un exces al constructorului”, a declarat arhitectul proiectului, Sorin Gabrea. „Va fi o clădire modernă, dar nu stridentă”, a adăugat acesta.

Deocamdată, proiectul nu a primit autorizatie de construire, el urmand a fi discutat in Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si avizat de Ministerul Culturii. Daca cele doua institutii isi vor da acordul, arhitectul sef al Capitalei va decide daca elibereaza sau nu Autorizatia de construire.

Alin Cocos a cumparat terenul in suprafata de 3.370 mp anul trecut, impreuna cu Anghel Marian. Cei doi sunt beneficiarii constructiei si ai terenului, conform datelor de pe site-ul Primariei Capitalei.

Citiţi mai mult pe Hotnews.ro