Fiul ministrului Sănătăţii a câştigat concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradea

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, a câştigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, el fiind singurul candidat, după ce Gavril Grebenişan, care deţinea interimar această funcţie, s-a retras luni dimineaţă.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 14:49
Fiul ministrului Sănătăţii a câştigat concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradea

Ritli Ladislau Csongor a fost declarat câştigător al concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea. Informaţia apărea pe site-ul unităţii medicale luni, la ora 14.00, cu toate că, potrivit anunţului de desfăşurare a concursului făcut săptămâna trecută de către Primăria Oradea, pentru luni era programată doar prima probă din cele trei, şi anume testul-grilă pentru verificarea cunoştinţelor din legislaţia privind managementul unităţilor sanitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform rezultatelor publicate pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Ritli a participat, tot luni, la proba de susţinere a proiectului de management, programată pentru miercuri, şi la interviul în faţa membrilor comisiei de concurs, probă programat să aibă loc joi.

Potrivit anunţului de pe site-ul unităţii medicale, fiul ministrului Sănătăţii a obţinut la testul-grilă nota 9.20, iar la celelalte două probe a fost notat cu 10.

Contactat de corespondentul Mediafax pentru a explica de ce concursul, care trebuia să aibă loc pe durata a patru zile, s-a încheiat după o singură zi, preşedintele Comisiei de concurs, viceprimarul municipiului Oradea Gheorghe Carp, a afirmat că aşa au decis membrii acestei comisii.

„Dacă celălalt candidat (Gavril Grebenişan – n.r.) s-a retras, membrii comisiei au decis să organizeze toate trei probele într-o singură zi. Şi aşa nu mai are cine să conteste rezultatele”, a declarat Carp.

Comisia de concurs a fost formată din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, preşedintele comisiei), juristul Adrian Cocoş (şef al Direcţiei de Resurse Umane a Ministerului Sănătăţii, post pe care îl ocupă prin detaşare, el fiind anterior şeful serviciului de resurse umane al DSP Bihor, instituţie pe care a reprezentat-o în comisie) şi conferenţiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea).

Ritli Ladislau Csongor a fost singurul candidat la concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean din Oradea după, ce luni dimineaţă, cu două ore înaintea începerii primei probe, managerul interimar al unităţii Gavril Grebenişan şi-a retras dosarul.

„Mi-am retras candidatura. Fiecare să înţeleagă ce doreşte”, a declarat Grebenişan.

Ritli Ladislau Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix până în anul 2009, după care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii, unde avea atribuţii pe linie juridică, încetând raporturile de muncă odată ce tatăl său, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului, în luna august a acestui an.