Fiul procurorului Daniel Horodniceanu a câștigat un concurs organizat de CSM, unde tatăl său este vicepreședinte. Ce salariu câștigă

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat angajarea lui Andrei Horodniceanu, fiul procurorului Daniel Horodniceanu, pe singurul post de expert jurist scos la concurs de Tribunalul Iași, în perioada martie - aprilie 2023.

08 ian. 2024, 13:52
Fiul procurorului Daniel Horodniceanu a câștigat un concurs organizat de CSM, unde tatăl său este vicepreședinte. Ce salariu câștigă
Fiul procurorului Daniel Horodniceanu a câștigat un concurs organizat de CSM, unde tatăl său este vicepreședinte. Ce salariu câștigă

Concursul pentru care a candidat Andrei Horodniceanu a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, unde procurorul Daniel Horodniceanu deține funcția de vicepreședinte. Din 31 de candidați, Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul 5 la proba scrisă, cu 90 de puncte. La proba orală, însă, Horodniceanu jr. a câștigat concursul obținând 73,66 puncte din 100, cea mai mică notă obținută la interviu, dintre toți candidații admiși din țară.

Citește și: Polițiștii care l-au reținut pe Horodniceanu, anchetați. Marian Godină incită la revoltă

Cum a câștigat fiul procurorului Daniel Horodniceanu un concurs organizat de CSM

Concursul a avut loc în perioada 31 martie – 10 aprilie 2023 pentru ocuparea unor posturi de experți juriști la Curtea de Apel București, Curtea de Apel Bacău, Judecătoria Ploiești, Tribunalul Iași, Tribunalul Mehedinți și Tribunalul Vâlcea. Pentru fiecare instanță enumerată anterior s-a scos la concurs de către CSM doar câte un post de expert jurist. Concursul a constat într-o probă scrisă și una de interviu. Pentru singurul post scos la concurs pentru Tribunalul Iași s-au înscris 31 de candidați, iar câștigătorul a fost chiar fiul procurorului.

La proba scrisă Andrei Horodniceanu s-a clasat pe locul 5 obținând numai 90 de puncte, în timp ce ceilalți candidați au obținut între 92 și 96 de puncte la proba scrisă. Dar tânărul i-a surclasat pe aceștia la proba de interviu, unde și aici a obținut cea mai mică notă dintre candidații angajați în urma acestui concurs. Astfel, Andrei Horodniceanu a obținut la proba de interviu doar 73,66 de puncte în timp ce candidatul care și-a adjudecat postul la Curtea de Apel București a obținut 100 puncte, ce de la Bacău – 96 de puncte, Ploiești – 94 de puncte, Mehedinți – 95 de puncte și Vâlcea – 91 de puncte.

Pentru celelalte posturi din țară au fost candidați respinși și cu 99 de puncte la proba de interviu. Cu toate acestea, nota obținută de Horodniceanu jr. la interviu a fost foarte bună pentru ca acesta să aibă cea mai buna medie dintre candidații înscriși la Tribunalul Iași. Cu 90 puncte la scris și 73,66 la interviu, Andrei Horodniceanu a obținut media 81,83 și a fost angajat.

Șefa Tribunalului spune că salariul lui Andrei Horodniceanu este secret, însă potrivit dezvaluirea.ro., acesta ar primi o leafă de 10.000 de lei pe lună. Fiul procurorului a fost angajat la Tribunalul Iași cu 4 zile înainte ca tatăl său să fie implicat în incidentul cu cei doi polițiști, scandalul care i-a adus o sesizare din partea Inspecției Judiciare.

Citește și: Procurorul Horodniceanu, iertat de CSM după ce a încercat să intimideze şi a ameninţat doi poliţişti