Fiul Sorinei Pintea: „Mi-a spus că este bine şi aşteaptă să vină acasă” VIDEO

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost adusă vineri la Curtea de Apel Bucureşti, unde este judecată contestaţia sa la măsura arestului preventiv.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 08:27
Fiul Sorinei Pintea: „Mi-a spus că este bine şi aşteaptă să vină acasă” VIDEO

Ionuț Pintea, fiul Sorinei Pintea, a venit vineri la Curtea de Apel București, acolo unde se judecă contestația mamei sale la măsura arestului preventiv.

„Noi trăiam simplu. Deci ca orice familie de nivel mediu din România trăiam simplu. Și eu muncesc la o companie privată, deci nu pot spune că nu aveam un standard de viață foarte ridicat, trăiam ca orice familie normală”, a spus Ionuț Pintea, fiind întrebat dacă familia lui avea nevoie de bani.

Întrebat despre mama sa, Ionuț Pintea a dezvăluit: „Mi-a spus că este bine și așteaptă să vină acasă”.

Sorina Pintea, cu branula la mână şi fără cătuşe la Curtea de Apel unde se judecă recursul fostului ministru

Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe randuri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă.