Fiul unui fost deputat, ridicat de DIICOT

Fiul fostei deputate PRM Olguţa Cocrea a fost ridicat, luni, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru fraudă prin carduri false, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 08:31
Fiul unui fost deputat, ridicat de DIICOT

George Cocrea, fiul deputatei de Bacău între 2004-2008, care a trecut la independenţi în 2005, a fost luat de anchetatori pentru a fi audiat în legătură cu implicarea sa într-o fraudă cu carduri.

DIICOT monitorizează de mai mult timp un grup din care ar face parte şi Cocrea, reţea care copia datele titularilor de conturi de card şi falsificau instrumente de plată electronică, apoi se făceau retrageri frauduloase din Republica Dominicană.

Biroul de presă al DIICOT a comunicat, luni, că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Neamţ, Vâlcea, Suceava, Harghita şi în municipiul Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice – deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, se reţine că membrii grupării acţionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică. Învinuiţii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane„, precizează DIICOT.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de ordinul milioanelor de euro.

Cu titlu de exemplu, numai în perioada august-octombrie 2011 a fost retrasă suma de 500.000 de euro.

La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Bacău vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare olandeze. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, BCCO Iaşi, BCCO Piteşti, BCCO Suceava, BCCO Braşov IPJ Bacău, IPJ Neamţ şi lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi. Suportul informativ a fost asigurat de către DOS şi DGIPI.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.