Fiul unui preot din Iaşi, reţinut pentru trafic de droguri. Tânărul făcea parte dintr-o reţea importantă de traficanţi VIDEO

Iulius Petre Zugravu, fiul unui preot din localitatea ieşeană Târgu Frumos, a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia de trafic de droguri. În acelaşi dosar, anchetatorii au reţinut alţi şase tineri, toţi fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 11:48

În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit două sere în care erau cultivate cantităţi mari de canabis. Acestea se aflau în localitatea Feredeni din comuna Deleni, respectiv în municipiul Hârlău. Cele două sere aparţineau reţelei de traficanţi din care făcea parte şi fiul preotului şi existau încă din anul 2018. Traficanţii vindeau canabis en-gros în Hârlău, Târgu Frumos şi municipiul Iaşi. 

La data de 01.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și S.C.C.O. Vaslui au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Iași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citeşte şi MAI înfiinţează Poliţia Şcolară. Despescu: „Pentru prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane şi violenţei juvenile”

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități de cannabis destinate comercializării en-gros. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecții au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iaşi şi a oraşului Hârlău.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de cannabis indoor şi outdoor, precum şi droguri de mare risc.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane„, se arată într-un comunicat al DIICOT.

La casa lui Iulius Zugravu, anchetatorii au găsit doar o cantitate mică de canabis, însă au ridicat importante mijloace de probă care confirmă suspiciunile procurorilor că tânărul era implicat în traficul de droguri, scrie Ziarul de Iasi. Fiul preotului din Târgu Frumos a fost reţinut pentru trafic de droguri, la capătul unei nopţi de audieri.

Fratele acestuia, Livius Zugravu, a avut aceleaşi probleme cu legea, cu drogurile, în urmă cu câţiva ani, cei doi deţinând cea mai cunoscută discotecă din oraş. Acesta a murit în anul 2016 în urma unui accident rutier, scrie sursa citată.