Fiul Zinei Dumitrescu, dator vândut către azilul în care mama sa şi-a petrecut ultimii trei ani din viaţă. Directorul azilului: „Cătălin nu-mi mai răspunde la telefon”

Zina Dumitrescu şi-a dat ultima suflare pe 28 martie 2019, la vârsta de 82 de ani, în casa de bătrâni în care îşi petrecuse ultimii trei ani din viaţă. Fiul său, cu care, se pare, avea relaţii destul de tensionate, nu şi-a achitat nici până în ziua de azi datoriile către azil.

21 iun. 2022, 09:38

Mai exact, fiul Zinei Dumitrescu are datorii care se ridică la aproximativ 10.000 de euro către azilul din Ghermăneşti. Cătălin Negreanu refuză, însă, să plătească aceste datorii, după cum susține directorul azilului. Ion Cassian, directorul căminului de bătrâni, a avut o relaţie foarte apropiată cu regretata creatoare de modă. O iubea ca pe propria lui mamă și chiar dacă fiul ei nu vrea să achite datoria şi nici măcar să mai răspundă la telefon, Cassian este dispus să renunțe la datorie.

Fiul Zinei Dumitrescu, datorie uriaşă către azilul în care mama sa şi-a petrecut ultimii ani din viaţă

Cătălin nu vrea să mai vorbească cu mine, nu-mi mai răspunde la telefon, mă evită. E închisă discuția, despre această datorie, de 10.000 de euro, pot spune că să fie ca o pomană. Dar știam dinainte că așa va fi, am simțit cum stau lucrurile, că el nu plătește banii pentru cazarea și pentru cele necesare Zinei. Am dat din banii mei, am făcut totul pentru dânsa, oricât m-ar fi costat. Nu am putut să renunț la Zina, așa cum a făcut fiul ei.

Și în prezent mai am o persoană în grijă, caz similiar cu cel al Zinei Dumitrescu, pe care tot eu o țin, după ce băiatul a abandonat-o. Mai am și alte cazuri sociale de care mă ocup. În camera Zinei stă acum altă doamnă. Când pleacă un om de la noi, când se stinge din viață, este foarte trist. Unii dintre ei stau aici și câte 7-8 ani, ne leagă amintiri, ne împrietenim, ne știm poveștile de viață„, a declarat directorul azilului pentru impact.ro.

Citeste si Alina Sorescu a câștigat custodia celor două fetițe. Mesajul tulburător al artistei

Zina Dumitrescu s-a stins din viaţă în somn, în camera ei din căminul pentru bătrâni din Ghermănești.

În curte, am amplasat, în memoria dânsei, o troiță, o statuie-înger, care cântărește în jur de 100 de kilograme. Acolo mergem adesea și ne rugăm pentru sufletul ei. Zinei îi plăcea viața, se serba cu tort și cu șampanie, dar fără alcool, căci nu avea voie. Mi-a fost foarte drag de ea, ne atașasem unul de celălalt”, a mai spus Ion Cassian, cel care a avut grijă de Zina să nu-i lipsească nimic.

Mama Zina nu a fost înmormântată în Cimitirul Bellu, acolo unde avea un loc de veci. Fiul ei a decis să o incinereze, gest care i-a indignat pe toți cei care au iubit-o și care ar fi vrut să o conducă pe ultimul drum.

Citeste si Dana Budeanu, dezlănțuită la adresa lui Florin Cîțu și a USR-ului: „Rugați-vă să vă ierte strămoșii pentru că ați votat acești cretini! / Au îngropat România într-un an și jumătate”