Flagrant în trafic în fieful milionarilor. Poliţiştii opreau maşinile de lux pentru a lua mită

Polițiști de la Rutieră acuzați de șpagă, ridicați de procurorii anticorupție și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție. Se întâmplă în Sectorul 1 al Capitalei. Agenții și ofițerul de la Rutieră primeau bani de la șoferii care erau prinși că încălcau legea.

27 apr. 2023, 14:17
Flagrant în trafic în fieful milionarilor. Poliţiştii opreau maşinile de lux pentru a lua mită
Sursa foto: G4Media.ro

UPDATE: Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, în care polițiști din cadrul DGPMB ar fi vizați de o anchetă, privind fapte de corupție, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.

De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității.

Precizăm faptul că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se disociază de astfel de comportamente și sprijină organele abilitate în anchetele derulate.

Șase polițiști de la Brigada Rutieră sunt suspectați că au constituit o rețea prin care primeau mită ca să treacă cu vederea diverse infracțiuni în trafic. Ofițerii DGA au organizat un flagrant și i-ar fi prins pe doi dintre ei. Cetățeanul care a fost surprins în timp ce le dădea șpagă era un cetățean turc.

Citește și: Un român îi provoacă pe polițiștii locali care vânează amenzi de parcare: ”Să înceapă jocul!”

Astfel, procurorii anticorupție ar fi prins în flagrant doi polițiști când ar fi luat mită. Este vorba despre un ofițer și un agent de la Brigada Rutieră.

Din primele date, polițiștii vizau doar șoferi, posesorii de mașini de lux, despre care credeau că au o stare materială bună.

Citește și: Poliţiştii se revoltă, după ce le-au intrat salariile mărite pe ianuarie: „Domnilor politicieni, dacă nu vă treziţi, în curând veţi angaja poliţişti extracomunitari din lumea a III-a”

Acţiunea, realizată în colaborare de DGA şi DNA, a fost desfăşurată pe baza informaţiilor potrivit cărora cei doi poliţişti, un ofiţer şi un subofiţer, ar fi oprit şoferii în trafic pentru presupuse încălcări ale legislaţiei rutiere, solicitându-le apoi diverse sume de bani pentru a nu le aplica sancţiunile legale, afirmă surse apropiate anchetei.

Unul dintre cei doi poliţişti ar fi şi lider sindical, mai afirmă sursele citate.