Flashmob în faţa Primăriei Capitalei după ce Gabriela Firea a interzis evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff

Mai mulţi tineri şi-au anunţat prezenţa la un flashmob sportiv, care va avea loc joi, de la ora 11:00, în faţa Primăriei Generale a Capitalei, pentru a îşi exprima nemulţumirea faţă de faptul că evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff nu se mai ţin.

28 iul. 2016, 07:02
Flashmob în faţa Primăriei Capitalei după ce Gabriela Firea a interzis evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff

Pe pagina de Facebook ,,Bucureştiul nu stă pe tuşă!”, lansată după ce Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a demarat lucrările la marcajele stradale, fiind suspendate activităţile sportive în zona Kiseleff, mai mulţi tineri şi-au anunţat prezenţa la un flashmob sportiv, potrivit Mediafax.

Astfel, joi, de la ora 11.00, în faţa Primăriei Generale, tinerii se vor aduna să joace badminton, şotronul, să deseneze cu creta pe asfalt, să sară coarda sau să facă baloane. Organizatorii anunţă că se vor ,,îngrămădi zece minute pe trotuarul de vis a vis de primărie, printre maşinile funcţionarilor parcate pe trotuar, după care vor pleca la treburile lor”.

Aceştia consideră că ideea de relocare a evenimentului Via Sport în parc contravine chiar ideei evenimentului, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!

În textul publicat pe pagina de Facebook ,,Bucureştiul nu stă pe tuşă!”, se arată că în ,,Legea adunărilor publice, opţiunea de a desfăşura un eveniment într-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfăşurare făcându-se strict în limitele legii şi cu argumente ce ţin de securitatea cetăţenilor, nicidecum de fluidizarea traficului. Închiderea unui eveniment public pentru a deschide un şantier în zonă, (n.r. aşa cum a motivat municipalitatea relocarea Via Sport) este, în opinia noastră, un pretext de a forţa textul Legii, Primarul General manifestându-şi în repetate rânduri dezacordul cu astfel de evenimente”.

Citeşte şi LOVITURĂ pentru bucureşteni. S-A SUSPENDAT un eveniment stradal cu tradiţie, în Capitală

 

loading...