Flavia Groşan despre incidentul cu romi din Sibiu: „Cum aş fi procedat eu. Le făceam un duşulet cu sampon, le puneam în chiloţel și îi aruncam în bălăceală”

Singurul ștrand din municipiul Sibiu, situat în cartierul cu același nume, nu mai primește copii de etnie romă. Flavia Groşan a comentat subiectul pe Facebook.

04 iul. 2022, 09:08
Flavia Groşan despre incidentul cu romi din Sibiu: „Cum aş fi procedat eu. Le făceam un duşulet cu sampon, le puneam în chiloţel și îi aruncam în bălăceală”

Flavia Groşan a comentat scandalul de la Sibiu în care patronul îşi selectează clientela.  „M-a tulburat stirea asta. Cum, tu, primar te poți comporta in halul asta cu niște buburuze. Cum as fi procedat eu. Le făceam un dusulet cu sampon, le puneam in chilotel și ii aruncam in bălăceală. Educația o faci cu blândețe și nu ne manifestam ca niște brute. Amin”, a scruis Flavia Groşan pe Facebook.

Moartea lui Peter Imre naşte controverse. Medicul Flavia Groşan: „Cică un cancer pulmonar la 20 de ani şi reactivat acum. Ei, hai, nu-mi jigniţi inteligenţa”
Scenele incredibile la care făcea referire Flavia Groşan au fost filmate în fața unui ștrand din Sibiu. Proprietarul nu i-a lăsat pe copiii de etnie romă să intre la piscină. Bărbatul susține că nu este rasist, ci pur și simplu își selectează clienții.

Singurul ștrand din municipiul Sibiu, situat în cartierul cu același nume, nu mai primește copii de etnie romă. Toate grupurile mari care vin să se bălăcească aici au interdicție, iar asta după ce, potrivit patronului, mulți dintre ei au creat stricăciuni.

Bărbatul a mai spus că și-a notat numele mai multor persoane care au distrus bunurile din ștrand și o să le blocheze accesul de acum înainte. În același timp, a susținut că nu mai vrea să permită accesul grupurilor mari de copii de etnie romă.

Copiii romi, discriminaţi la Sibiu. Accesul în incinta ştrandului din oraş le-a fost interzis: „Au umplut piscinele cu muștar, şi-au ridicat rochiile să-şi arate comorile”

Jenny Rasche, președinta Asociației „Kinderhilfe Fur Siebenburgen”/„Speranță și Zâmbet”, prin intermediul căreia sunt sprijinite familiile nevoiașe și în special copiii care provin din medii defavorizate, a dorit să le facă o bucurie copiilor din Turnișor pe care îi are în grijă. Tânăra i-a adus pe toți, vineri, la singurul ștrand din Sibiu. Când a ajuns la poartă pentru a le cumpăra bilete, a avut parte de o surpriză neplăcută: i s-a spus că nu poate intra cu copiii fiindcă sunt de etnie romă.

„Fundația noastră a invitat niște copii săraci din Turnișor la ștrand în Sibiu și surpriză mare, nu mai lasă țigani în ștrand. Ni s-a zis că oamenii de etnie romă nu mai au voie, iar copiii nu pot intra”, a spus, Jenny Rasche, pentru Ora de Sibiu.

Un incident similar a avut în urmă cu câţiva ani la Therme, familia de romi dată afară din complex câştigând în instanţă.