Copiii romi, discriminaţi la Sibiu. Accesul în incinta ştrandului din oraş le-a fost interzis: „Au umplut piscinele cu muștar, şi-au ridicat rochiile să-şi arate comorile”

Copii romi din Sibiu au interzis la singurul ştrand din oraş. Asta pentru că, potrivit patronului ştrandului, la ultimele vizite ar fi produs pagube şi ar fi deranjat restul clienţilor.

03 iul. 2022, 15:29
Copiii romi, discriminaţi la Sibiu. Accesul în incinta ştrandului din oraş le-a fost interzis: „Au umplut piscinele cu muștar, şi-au ridicat rochiile să-şi arate comorile”

Copiii romi nu sunt discriminaţi, susţine Ioan Popa, patronului ştrandului din Sibiu, care spune că îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clientela.

Jenny Rasche, președinta Asociației „Kinderhilfe Fur Siebenburgen”/„Speranță și Zâmbet”, prin intermediul căreia sunt sprijinite familiile nevoiașe și în special copiii care provin din medii defavorizate, a vrut să le facă o surpriză copiilor din Turnișor pe care îi are în grijă. Aşa că i-a dus pe toţi, în prima zi a lunii iulie, să se răcorească şi să se relaxeze la ştrandul din Sibiu. Bucuria copiilor a ţinut, însă, până la poarta ştrandului. La casa de bilete, Jenny a aflat că aceştia nu pot intra pe ştrand pentru că sunt romi.

Citeste si A fost condamnată la închisoare după ce şi-a ucis copilul prin malnutriţie! Ea era vegană şi îşi hrănea copilul doar cu fructe şi legume crude! La 1 an şi jumătate, micuţul cântărea doar 7,5 kilograme!

Fundația noastră a invitat niște copii săraci din Turnișor la ștrand în Sibiu și surpriză mare, nu mai lasă țigani în ștrand. Ni s-a zis că oamenii de etnie romă nu mai au voie, iar copiii nu pot intra”, a spus Jenny Rasche pentru Ora de Sibiu.

Copii romi discriminaţi la Sibiu. Patronul ştrandului din localitate se plânge că i-au provocat stricăciuni de mii de euro

Patronul Ioan Popa a explicat, pentru sursa citată, că a luat decizia de a interzice accesul copiilor romi după ce, zilele trecute, mulți dintre ei au creat stricăciuni.

Ieri (n.red.: joi) mi-au umplut de muștar și cu mâncare bazinele. Vin cu 20-50 de copii aici, fără costume de baie, intră îmbrăcați în apă. Am avut muștar și săpunuri în piscine. Au stricat un robot pe care am dat 13.000 de euro. Astăzi a fost circ. Și-au ridicat rochiile în cap să își arate comorile. Nu mai intră lumea la ștrand din cauza lor, se sperie și pleacă clienții.

Nu este vorba despre rasism. Sunt destui oameni de etnie pe aici și sunt civilizați. Dar trupele de copii care au fost și au distrus nu mai au voie să vină. O să selectez clientela. Nu mai pot așa, de aia nu mai vine lumea la ștrand”, spune Ioan Popa, patronul ștrandului.

Patronul susţine că grupul de copii de vineri este acelaşi care a provocat stricăciunile joi, însă Jenny Rasche îl contrazice.

Noi anul acesta nu am fost la ștrandul ăsta. Indiferent ce a fost înainte, nu au cum să aibă legătură cu noi, având în vedere că nu am avut deloc acces la ștrand până acum”, spune femeia.

Citeste si Caz extrem de rar în lume: o femeie va naște două perechi de gemeni identici


loading...