Flavia Groşan, noi detalii despre schema sa de tratament: „Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen”

Flavia Groşan a oferit noi detalii despre schema sa de tratament pentru pacienţii cu coronavirus. Medicul pneumolog a fost audiat la Colegiul Medicilor Bihor în urma nu declaraţiilor controversate făcute publice, inclusiv aceea că medicii din spitale omoară pacienţii.

25 mart. 2021, 23:21
Flavia Groşan, noi detalii despre schema sa de tratament: „Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen”
Flavia Groşan, noi detalii despre schema sa de tratament: "Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen"

Flavia Groşan, noi detalii despre schema sa de tratament. Medicul pneumolog a declarat, joi seară, că începe schema de tratament împotriva coronavirusului încă de la primele simptome ale bolii.

Flavia Groşan: Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome

Citeşte şi EXCLUSIV Flavia Groşan nu s-a vaccinat anti-covid: „Când o să fie obligatoriu, o sa mă vaccinez. Eu nu m-am mascat, mie nu-mi e frică de COVID”

„Eu ştiu ce fac eu pacienţilor mei pe care îi tratez online. Eu nu văd pacienţii, mă iau după pulsoximetria pe care mi-o declară ei. Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome. Încerc să nu dau voie COVID-ului să pătrundă în plămân.

De regulă, pornesc de la concentraţii bunişoare, normale, de peste 95%. Categoric, unii încep tratamentul în alte părţi, în alte conjuncturi. Când ajung la mine după 10 zile, normal că mă confrunt cu o saturaţie mai mică. Încep schema mea. Prin combinaţia mea de medicamente încerc să le cresc oxigenul. În puţine cazuri am avut nevoie de oxigeno-terapie.

Ăsta este un caz, cazul acut. Unii care doresc să îi tratez eu, puţini, că cei mai muţi merg în spital. M-am descurcat în foarte multe cazuri fără oxigen. Nu am o statistică, nu ştiu câţi sunt cu oxigen, câţi fără. Acum, de exemplu, care şi-au procurat concentrator. Au saturaţie în jur de 80%. Eu şi cu ei considerăm că o concentraţie mică, timp de câteva ore, la puţini litri pe minut ar ajuta.

Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen. În spital este altă etapă de tratament. Cred, totuşi, că puţini dintre pacienţii mei au ajuns la oxigen sau la ventilaţie mecanică”, a spus medicul la Antena 3. 

Citeşte şi EXCLUSIV. Carmen Tănase, după ce a fost vindecată de Flavia Groşan: „Nu m-am testat niciodată şi nici nu mă vaccinez”

Reamintim că medicul Flavia Groşan a dat explicaţii, luni, în Comisia de etică a Colegiului Medicilor Bihor, după ce a afirmat că a tratat aproape 1.000 de persoane de COVID-19 fără medicamente din protocolul aplicat în spitale, iar cei mai mulţi dintre pacienţi nu au avut nevoie de internare.

Dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, a anunţat după audierea medicului Flavia Groşan că pneumologul nu primeşte nicio sancţiune, ca urmare a declaraţiilor pe care le-a făcut despre tratamentul anti-COVID cu medicamentele care nu sunt incluse în protocolul folosit în spitale.

„În concluzie, aceasta nu primeşte nicio sancţiune şi această s-a terminat azi”, a spus Dr. Carmen Pantiş, conform Bihoreanul.ro.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a explicat că audierea pneumologului Flavia Groşan a fost făcută de Comisia de etică şi deontologie medicală.

„A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei, noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontologie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a afirmat dr. Pantiş.