Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune după afirmaţiile controversate. Decizia de ultimă oră a Colegiului Medicilor Bihor: „A fost o discuţie amiabilă. A fost de o eleganță deosebită”

Medicul pneumolog Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune în urma declaraţiilor controversate făcute publice, inclusiv aceea că medicii din spitale omoară pacienţii. Anunţul fost făcut de reprezentanţii Colegiului Medicilor Bihor.

22 mart. 2021, 15:37
Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune după afirmaţiile controversate. Decizia de ultimă oră a Colegiului Medicilor Bihor: „A fost o discuţie amiabilă. A fost de o eleganță deosebită”

Dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, a anunţat după audierea medicului Flavia Groşan că pneumologul nu primeşte nicio sancţiune, ca urmare a declaraţiilor pe care le-a făcut despre tratamentul anti-COVID cu medicamentele care nu sunt incluse în protocolul folosit în spitale.

„În concluzie, aceasta nu primeşte nicio sancţiune şi această s-a terminat azi”, a spus Dr. Carmen Pantiş, conform Bihoreanul.ro.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a explicat că audierea pneumologului Flavia Groşan a fost făcută de Comisia de etică şi deontologie medicală.

„A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei, noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontologie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a afirmat dr. Pantiş.

Citeşte şi: Flavia Groșan, pupată de un susţinător după audierea la Colegiul Medicilor Bihor. „Lăsaţi-mă să o pup!” VIDEO

Dr. Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune. „Va continua să-şi trateze pacienţii”

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a mai precizat că Flavia Groşan „va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum”.

Potrivit sursei citate, Carmen Pantiş a afirmat că doctoriţa Groşan a fost rugată să îşi exprime „reţineri legate de colegii din spital”.

„Comisia de etică şi deontologie nu poate să dea nicio sancţiune. Doamna doctor a fost foarte elegantă, a venit cu doamna avocat, deşi nu era nevoie, pentru că a fost o discuţie”, a spus Pantiş.

De asemenea, reprezentanţii Colegiului Medicilor Bihor a mai precizat nu s-a pus problema ridicării dreptului de liberă practică a doctoriţei Groşan şi a subliniat că la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bihor „nu a fost depusă nicio plângere de malpraxis”.

„Deocamdată nu avem niciun fel de plângere de malpraxis împotriva doamnei doctor Flavia Groşan. Suntem un mare organism profesional și deocamdată nu s-a pus problema sancționării, mai ales că doamna doctor a fost de o eleganță deosebită”, a mai spus ea.

Dr. Carmen Pantiş a mai menţionat că dacă Flavia Groşan va continua „declarațiile denigratoare la adresa medicilor” sau dacă va fi depusă o plângere de malpraxis, Comisia de Disciplină ar putea lua în calcul sancționarea ei.

Citeşte şi: Medicul Flavia Groşan, noi declaraţii controversate: „Nu mi-a fost frică de COVID. Este o pneumonie. Masca şi distanţarea nu îmi vindecă COVID-ul”