Medicul Flavia Groşan, noi declaraţii controversate: „Nu mi-a fost frică de COVID. Este o pneumonie. Masca şi distanţarea nu îmi vindecă COVID-ul”

Flavia Groşan, medicul pneumolog din Oradea devenit celebru pentru că a tratat aproape 1.000 de persoane de COVID-19 printr-o combinaţie de medicamente care nu costă mai mult de 100 de lei, a dezvăluit, în direct la România TV, că nu i-a fost "frică de COVID-19" nici la începutul pandemiei pentru că este o pneumonie.

22 mart. 2021, 10:04
Medicul Flavia Groşan, noi declaraţii controversate: „Nu mi-a fost frică de COVID. Este o pneumonie. Masca şi distanţarea nu îmi vindecă COVID-ul”

Dr. Flavia Groşan a mărturisit că a avut parte de zile „deloc comode”, în urma scandalului uriaş pe care l-a declanşat prin declaraţiile sale despre tratamentul împotriva COVID-19.

„De la începutul pandemiei, la mine nu a fost un secret, nu mi-a fost frică de COVID. Într-o lume înspăimântată, eu le-am spus: staţi liniştiţi! Este o pneumonie, iar eu sunt lângă voi.

Nu ştiam în ce mă bag atunci, când scriam pe Facebook acum un an de zile lucrul ăsta. Încet – încet am reuşit să câştig încrederea pacienţilor pentru că am comunicat, am vorbit, am tratat şi acum suntem aici”, a declarat Flavia Groşan, în direct la România TV.

Medicul pneumolog susţine că a primit zeci de mesaje de susţinere de la oameni care i-au spus că au „încredere totală” în ea.

„Dacă îmi cer ajutorul medical, asta e dovadă de încredere în ceea ce ştiu să fac. Nu înţeleg de unde atâta zgomot pentru o declaraţie de presă în care mi-am expus o opinie medicală în legătură cu nişte medicamente, în care nu am atins niciun nume, niciun spital.

N-am înţeles de unde atâta revoltă din partea unora încât să fiu acuzată pentru lipsă de deontologie profesională. Mi s-a părut profund nedrept tot ce s-a întâmplat. O să vedem mâine (n.red, luni) la Colegiul Medicilor de ce sunt acuzată”, a afirmat dr. Groşan.

Citeşte şi: Flavia Groșan a luat o decizie radicală. Doctorița-minune nu mai vrea să apară la TV: E ultima apariție publică. Lumea are nevoie DE MINE!

Medicul consideră că pacienţii sunt cei care suferă de pe urma „circului medicatic”.

„Lumea acum aşteaptă, lumea suferă. Nu ştiu cine a câştigat, cine a pierdut din tot circul ăsta mediatic. Cred că totuşi pacientul. Dumnevoastră veţi fi ultima apariţie publică pentru că îmi dau seama că lumea are nevoie de mine în altă parte, nu la televizor!”, a precizat medicul pneumolog.

Dr. Flavia Groşan: „Am fost acuzată că nu am freza ca lumea”

„Au fost zile deloc comode. Nu sunt om de presă, de televizor. N-aţi văzut că am fost acuzată că nu am freza ca lumea, că nu am manichiura ca lumea

Nu am avut timp. Au fost nişte intervenţii la televizor pe care le-am făcut intempestiv. E o artă şi a interviului pe care nu o cunosc. N-am avut timp în viaţa asta. Am stat şi am consultat pacienţi din 1991, de când am terminat facultate”, a menţionat dr. Groşan.

Medicul a explicat că nu a tratat pacienţii infectaţi cu COVID-19 în cabinet.

„COVID-ul nu poate veni la cabinet. Pacientul COVID a fost un pacient pe care am putut să-l consult doar online. Pacientul respectiv are dreptul la un second opinion. Mi l-a cerut. Eu să nu i-l dau? I l-am dat cu tot dragul.

Care e diferenţa între mine şi ceilalţi e că am găsit o schemă, o combinaţie de medicamente aprobate ANM, de Ministerul Sănătăţii, pe care le găsim în orice farmacie. Le-am combinatat atât de frumos încât am găsit acea combinaţie perfectă ca să rezolve COVID-ul în 10 zile.

Sunt acuzată că câţiva pacienţi ar fi ajuns la spital. Nu sunt perfectă. E posibil şi asta. Nu ştiu de ei. Se poate”, a afirmat ea.

Flavia Groşan: „Nu sunt o antivaccinistă”

În plus, medicul i-a îndemnat pe români să nu le fie frică deoarece COVID-19 este o pneumonie.

„Să nu le fie frică. Nu vă fie frică. Este o pneumonie”, a spus ea.

De asemenea, medicul susţine că măsurile de distanţare, purtarea obligatorie a măştii şi de spălare a mâinilor sunt „impuse”.

„Astea sunt impuse. Astea le ştim, le aplicăm fiecare pe contul lui. Trebuia să vin cu ceva în plus faţă de alta. Masca şi distanţarea nu îmi vindecă COVID-ul mie.

Nu sunt o antivaccinistă. Când vin pacienţii la mine, vin simptomatici. Aşa am învăţat în facultate. Dacă vii răcit, bolnav, nu e indicat vaccinul”, a explicat ea.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, dezvăluiri bombă despre anchetarea medicului Flavia Groşan. „Colegiul Medicilor s-a autosesizat ilegal”