Fleximan, eroul controversat al italienilor, taie stâlpii camerelor radar de pe autostrăzi

Un individ care taie radarele fixe din Italia a divizat societatea: unii îl sprijină, alții spun că astfel de gesturi sunt inacceptabile, dar este posibil ca acesta să fi inspirat şi alte persoane, care să-i copieze gestul.

23 ian. 2024, 17:37
Fleximan, eroul controversat al italienilor, taie stâlpii camerelor radar de pe autostrăzi

Vitezomanii din Italia îl consideră deja un „Robin Hood al șoferilor”. Este vorba despre o persoană necunoscută care a tăiat deja cu flexul 11 radare fixe de pe șoselele italiene.

Nici o altă infracțiune nu a primit atât de multă atenție în ultimele luni ca aceasta. Din luna mai, individul supranumit „Fleximan” de presa italiană, dă atacul la camerele de viteză din nordul Italiei: nouă dintre ele au fost tăiate în provincia Veneto, una în Piemont, ultima în Lombardia.

Individul taie stâlpii de care sunt atașate camerele de viteză, potrivit Stiridiaspora.ro. Face acest lucru fără a deteriora cablurile de alimentare din interior. Apoi „Fleximan” plasează pur și simplu camera de viteză pe sol. Asta înseamnă că nu le deteriorează partea electronică.

Este posibil ca deja să fie mai mulţi italieni care copiază modul de operare

Nu poate fi însă exclus ca mai multe persoane care nici măcar nu se cunosc între ele să taie radarele într-o competiție ciudată, pornită de la mediatizarea excesivă a cazului.

La un moment dat, doi autori au fost filmați în timp ce se „ocupă” de stâlpii camerelor de viteză.

Gestul controversat primește însă mult sprijin pe rețelele de socializare. Unii utilizatori chiar se oferă să plătească eventualele amenzi pentru „Fleximan” dacă este prins.

Cu toate acestea, procurorul din Treviso avertizează că și glorificarea unei infracțiuni este pedepsită. Vânătoarea lui „Fleximan” continuă.

Citeşte şi: O româncă s-a căsătorit cu fiul fondatorului partidului naționalist Lega din Italia. Cum arată și cine este femeia care i-a furat inima lui Renzo Bossi