Florentina Mirică a cerut transferul de la DNA după ce iniţial voia locul Laurei Codruţa Kovesi

Procurorul Florentina Mirică, cunoscută drept o apropiată a fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.    

22 nov. 2018, 17:40
Florentina Mirică a cerut transferul de la DNA după ce iniţial voia locul Laurei Codruţa Kovesi

„Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea doamnei Mirică Florentina de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, este un punct de pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 26 noiembrie 2018.

Florentina Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară. Ea a instrumentat dosare controversate. Printre acestea se numără şi cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne.

Florentina Mirică a fost, de altfel, şi primul candidat care s-a înscris pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, însă a fost respinsă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, alături de Marius Iacob, Elena Grecu şi Cristian Lazăr.