Flori aruncate din avioane şi elicoptere peste Spitalul Judeţean Bacău. Care este scopul misiunii inedite

Aeronave de tip IAR-330 SOCAT vor survola, sâmbătă, cerul pentru a lansa flori deasupra Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, în semn de recunoştinţă pentru cadrele medicale aflate în prima linie a luptei împotriva COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 04:30
Flori aruncate din avioane şi elicoptere peste Spitalul Judeţean Bacău. Care este scopul misiunii inedite

Avionaele aparţinând Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” vor survola între orele 09.00 şi 10.00 cerul municipiului Bacău pentru a lansa flori în zona Spitalului Judeţean, în semn de respect faţă de cadrele medicale implicate în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

În ultimele două zile, aeronavele din Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” au survolat cerul orașelor Suceava și Focșani, scrie Deşteptarea.

În semn de recunoștință pentru eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra virusului COVID19 și pentru toată munca depusă de aceștia în ultimele luni, colegii noștri au lansat flori deasupra Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” și Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon”.

Baza 95 Aeriană are în dotare avioane IAR 99 Șoim și elicoptere IAR 330 PUMA și are ca principală misiune apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate. De asemenea, oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României, contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă.

De-a lungul timpului, Baza 95 Aeriană a participat cu succes la numeroase exerciţii şi misiuni naţionale şi internaţionale şi este reprezentată cu succes de militari în teatrele de operaţii din Afganistan, Mali, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Democrată Congo.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 IUNIE. 320 de noi cazuri de COVID în 24 de ore. 11 persoane au murit