Florian Coldea, citat pe 16 mai pentru a fi audiat la Secţia de investigare a magistraţilor

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, a fost citat pe 16 mai la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru a fi audiat în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, scrie Agerpres, citând surse judiciare.

RomaniaTV.net
24 apr. 2019, 16:23
Florian Coldea, citat pe 16 mai pentru a fi audiat la Secţia de investigare a magistraţilor

Florian Coldea a venit luni la registratura SIIJ pentru a-şi ridica citaţia.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Procurorii SIIJ susţin că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa. 


loading...