Florian Coldea, şeful interimar al SRI, prima reacţie după acuzaţiile Elenei Udrea: Sunt DENIGRATOARE VIDEO

Generalul Florian Coldea, şeful interimar al Serviciului Român de Informaţii, a fost audiat, luni, timp de cinci ore de Comisia parlamentară pentru control al SRI, iar la finalul întâlnirii a oferit şi prima reacţie publică despre acuzaţiile ce i-au fost aduse în ultimele zile de deputatul Elena Udrea.

RomaniaTV.net
09 feb. 2015, 13:08
Florian Coldea, şeful interimar al SRI, prima reacţie după acuzaţiile Elenei Udrea: Sunt DENIGRATOARE VIDEO

„Resping categoric afirmaţiile la adresa SRI şi a mea, pe care le consider denigratoare şi fără bază reală”, a declarat Florian Coldea, la ieşirea de la Comisia parlamentară pentru control al SRI.

„Am răspuns la cele cinci puncte ale ordinii de zi, am pus la dispoziţia comisiei toate informaţiile solicitate. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, unul marcat de o retorică electorală, atât instituţia, cât şi conducerea SRI au acţionat în cond de neutralitate şi echidistanţă politică. Colaborarea cu reprezentanţii Ministerului Public s-au desfăşurat strict în limitele legii şi ale protocoalelor de cooperare”, a declarat Florian Coldea.

Şeful interimar al SRI a precizat că, după ce a răspuns întrebărilor membrilor comisiei, a solicitat permisiunea să se retragă, pentru ca audierea directorului SRI care a condus ancheta internă să poată prezenta rezultatele în condiţii obiective.

Generalul Florian Coldea, şeful interimar al SRI, a fost audiat luni de Comisia SRI din Parlament, în urma acuzaţiilor aduse la adresa sa de către deputatul Elena Udrea, dar şi a situaţiei generate de demisia lui George Maior de la conducerea Serviciului.

Directorul interimar al instituției, Florian Coldea, a declarat, înainte de şedinţă, că a venit pentru a lămuri punctele de pe ordinea de zi a agendei Comisiei.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise şi a început la ora 10.00. Florian Coldea a fost audiat timp de aproape cinci ore. După plecarea şefului interimar al SRI, membrii Comisiei vor lua în discuţie raportul intern al SRI, realizat în urma acuzaţiilor Elenei Udrea.

„Până în acest moment nu a venit nicio plângere scrisă sau măcar un telefon care să ne sesizeze. Ne-am autosesizat. Fiecare coleg din comisie, indiferent de partidul din care face parte, a adresat personal toate acele întrebări necesare lămuririi afirmaţiilor făcute în spaţiul public”, a spus Georgian Pop.