Florin Barbu, discuţii cu fermierii din Botoşani şi Timiş: „Dialogul a fost soluţia!”

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor, iar prin actele normative adoptate şi pe care Guvernul le va adopta în săptămânile viitoare, vor fi rezolvate revendicările acestora.

24 ian. 2024, 19:08
Florin Barbu, discuţii cu fermierii din Botoşani şi Timiş: „Dialogul a fost soluţia!”

Florin Barbu rezolvă punctual problemele agricultorilor, judeţ cu judeţ. „Discuţii cu fermierii din Botoşani şi Timiş! După cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor şi că prin actele normative adoptate şi pe care le vom adopta în săptămânile viitoare, vom rezolva revendicările lor”, a scris Florin Barbu, miercuri pe Facebook.

VIDEO Ministrul Agriculturii Florin Barbu anunță investiții uriașe în fermele românești de porci: ”La finalul investiției, capacitatea fermei de reproducție va fi de 3000 de scroafe, iar producția va fi de aproximativ 90.000 de purcei”
Acesta a mai spus că se bucură că „dialogul a fost soluţia şi le-am promis că vom avea o comunicare mult mai bună, prin comunicate de presă cât mai explicite şi întâlniri periodice”.

„Sunt alături, ca întotdeauna, de fermierii noştri şi le mulţumesc tuturor pentru răbdare, munca depusă şi implicare!”, a conchis ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, după participarea la Consiliul AgriFish de la Bruxelles: Am cerut încă o dată prelungirea derogărilor de la GAEC 7 şi GAEC 8

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a participat, marţi, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles, unde a solicitat din nou prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotaţia culturilor) şi GAEC 8 (4% pârloagă) şi i-a atras atenţia comisarului european pe Agricultură că au trecut şase luni de când România a cerut această derogare, pentru care a primit sprijinul a 15 state membre.

Florin Barbu: „Fermierii români trebuie sprijiniţi. Miniştri sau comisari, plecăm cu toţi acasă dacă nu îi susţinem”
„Fermierii români trebuie sprijiniţi! Miniştrii sau comisari, plecăm cu toţii acasă, dacă nu îi susţinem! Am fost în Consiliul AgriFish de la Bruxelles unde aşa cum am promis, am pus pe masă mandatul primit de la fermierii români!”, a scris Florin Barbu, marţi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a precizat că a cerut încă o dată prelungirea derogărilor de la GAEC 7 şi GAEC 8 şi i-a atras atenţia „comisarului european pe Agricultură că au trecut şase luni de când România a cerut această derogare, pentru care a primit sprijinul a 15 state membre, iar răspunsul Comisiei încă nu a venit”.
„Le-am spus-o foarte clar colegilor mei miniştri: Dacă nu înţelegem că fermierii noştri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare în obţinerea producţiei, putem să plecăm cu toţii din funcţiile pe care le deţinem! În frunte cu comisarul european!”, a completat Florin Barbu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu a cerut nimeni demisia comisarului european pe Agricultură şi că ministrul Agriculturii, Florin Barbu a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european.
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a declarat, luni, că fermierii din Mureş i-au spus să ceară demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole iar el trebuie să ducă vocea fermierilor în Consiliul de miniştri. El a mai precizat că una dintre principalele solicitări ale fermierilor este prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotaţia culturilor) şi GAEC 8 (4% pârloagă).