Florin Călinescu: „Daea se pricepe când zice turturele și sconcși, da? Ce o să-mi spui, că Bode știe lățimea benzilor continue și a semafoarelor?”.

Florin Călinescu a bricolat clasa politică de la stânga la dreapta şi a povestit în direct cum face el pâinea cu maia, cum roşiile din piaţă dau cu virgulă la bulion, iar porcii fug de asomare şi ajung friptură în locul lăcustelor din farfuria occidentală.

02 sept. 2022, 07:05
Florin Călinescu: „Daea se pricepe când zice turturele și sconcși, da? Ce o să-mi spui, că Bode știe lățimea benzilor continue și a semafoarelor?”.

Florin Călinescu a fost invitatul lui Robert Turcescu la „Sub semnul întrebării”, joi seară, și a declarat tranșant că niciun partid nu se poate reforma.  Schimbul de replici a pornit de la faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost aprobată noua ordonanță de compensare a facturilor. „Virgil Popescu este un compozitor…”, a fost reacția lui Florin Călinescu.

El a amintit  şi de liderul AUR, George Simion. „Îmi aduc aminte că e unul din preferații lui Simion, numai că eu i-am explicat și lui Simion, nu cred în modalitatea asta door-to-door. Acesta e cetățeanul de care se leagă el. După părerea mea, povestea stă în altă parte. Noi poate că suntem singura țară europeană care producem 50% – 60% gaze numai din Transilvania. Dacă tu ești Președintele unei țări, ai toate serviciile subordonate, ți-ai făcut partidul cum ai vrut tu, ți-am schimbat președinții de partid cum ai vrut tu, ai făcut ce coaliție ai vrut tu, deși «ciu-ma ro-și-e P-S-D» e vinovată…”, a adăugat Florin Călinescu.

Mutarea anului în televiziune! Florin Călinescu revine pe micul ecran în juriul uneia dintre cele mai populare emisiuni

Referitor la faptul că PSD s-a schimbat de la acel moment, Florin Călinescu a spus: „Nu, mă lăsați, mă lasați, asta să fie clar – PSD este același din 1990 până astăzi. E PSD, el, în sinea lui, are acea armată de neveste, de secretari de plasă”.

Întrebat dacă se poate spune că PSD nu e capabil să se reformeze, el a adăugat: „Dar niciunul nu se poate reforma, nici PNL, nici astea nu se pot reforma. Ele n-au decât interesele lor și ale familiilor lor, și ale găștilor lor. Ei n-au o treabă cu noi”.

Florin Călinescu dă de pământ cu Lucian Bode și consilierii săi: „Știu cum să facă prețul de kilometru de autostradă cel mai scump din lume și cel mai prost în același timp” 
Consilierii lui Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, știu cum să facă prețul de kilometru de autostradă cel mai scump din lume și cel mai prost în același timp, a declarat ironic Florin Călinescu, joi, acolo unde a ironizat prestația miniștrilor din Guvernul Ciucă.

Celebrul realizator a ironizat prestația miniștrilor din Guvernul Ciucă, dar în special pe a lui Lucian Bode, care înainte să preia Internele a fost ministru al Transporturilor.

Firma lui Florin Călinescu, profit uriaş în ultimul an, după trei ani de pierderi constante
„Nu există niciun sistem. Nu există sistem. Există cetățeni legați cu ațe între ei. Un țărănuș din Arad ajunge eminența cenușie la un serviciu de informații, el nu mai umblă în opinci și într-o pereche de blugi de Botoșani (…) Când te plimbi așa, când vii și spui, `autostrăzileee`… băi, dar tu la ce te pricepi?”, a declarat Florin Călinescu.

„Daea se pricepe când zice `turturele` și `sconcși`, da? Băi, nimeni, în niciun domeniu, pus ministru nu se pricepe la nimic! Ce o să-mi spui că Bode știe lățimea benzilor continue și a semafoarelor? Dacă tu nu te pricepi la densitatea asfaltului, atunci care e problema?”, a continuat el.

Referitor la faptul că Lucian Bode ar putea spune în apărarea sa că are specialiști și consilieri, Florin Călinescu a adăugat sec: „Care știu cum să facă prețul de kilometru de autostradă cel mai scump din lume și cel mai prost în același timp”.

În aceeași emisiune, Florin Călinescu a criticat, cu o singură excepţie, și prestația miniștrilor din Guvernul Ciucă: „Daea se pricepe când zice `turturele` și `sconcși`, da? Băi, nimeni, în niciun domeniu, pus ministru nu se pricepe la nimic! Ce o să-mi spui că Bode știe lățimea benzilor continue și a semafoarelor?”.