Florin Călinescu, derapaj grav la TV față de jucătoarea de handbal, Narcisa Lecușanu: „Contează la voi ovarele? Maternitatea? Drăguții? Iubirea?”

Florin Călinescu a avut o reacție halucinantă față de Narcisa Lecușanu, singurul român, care a ajuns în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal. Prezentatorul i-a adresat acesteia întrebări complet inadecvate, care denotau mai degrabă lipsă de respect și ironie.

26 nov. 2021, 21:06
Florin Călinescu, derapaj grav la TV față de jucătoarea de handbal, Narcisa Lecușanu: „Contează la voi ovarele? Maternitatea? Drăguții? Iubirea?”

Florin Călinescu a avut o atitudine complet inadecvată față de invitata sa, fosta jucătoare de handbal, Narcisa Lecușanu, singurul român, care a ajuns în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal.

Prezentatorul, cunoscut pentru ironiile sale, a avut un derapaj grav care a sugerat lipsă de respect la adresa invitatei din platoul emisiunii.

Narcisa Lecușanu este o fostă jucătoare de handbal ce are în palmares o medalie de aur la Campionatul Mondial de tineret Brazilia, 1995, o medalie de argint la Campionatul Mondial, Rusia, 2005, este de 2 ori câștigătoare a Cup Winners’ Cup, 2002/2007 și finalistă (locul 2) a Ligii Campioniilor 2009/10. În prezent ea este singurul român, ce face parte din Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal.

În ciuda realizărilor și a experienței Narcisei Lecușanu, Florin Călinescu a avut o atitudine care mai degrabă a sfidat capacitățile invitatei sale.

Călinescu comentase că fetele sunt mai inconsecvente „psihic și logic” ca băieții, că „sunt favorite și odată iau șase goluri fără să clipească”, că probabil își fură oja/rujul una celeilalte înainte de meci și dup-aia sunt prea furioase ca să mai joace cum trebuie. Spre deosebire de bărbați, care, „dacă m-a lăsat, m-a lăsat, beau o votcă, mă răzbun pe teren”.

„Nu avem o consecvență psihică, o logică, la nivelul femeilor, în handbal. Contează la voi ovarele? Maternitatea? Drăguții? Iubirea? Suntem mai lente noi româncele”, a întrebat Florin Călinescu.

Prezentatorul a întrebat-o mai apoi pe jucătoarea de handbal dacă femeile sunt mai fragile psihic decât bărbații, spre stupefacția evidentă a invitatei, care s-a străduit să dea un răspuns cât mai diplomat.

„Dinamica jocului s-a schimbat și trebuie să te adaptezi și să devii mai rapid”, a declarat jucătoarea.

Aceste afirmații au fost făcute chiar cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor.