Florin Călinescu, după ce a demisionat de la Pro TV: „Daţi, măi, un euro fiecare”

Pasionat de fotbal, marele actor vrea să investească la Poli Timişoara pentru a readuce echipa bănăţeană în prima ligă. El cere ajutorul suporterilor, după modelul de la Dinamo.

24 aug. 2021, 19:28
Florin Călinescu, după ce a demisionat de la Pro TV: „Daţi, măi, un euro fiecare”

Florin Călinescu a dezvăluit recent că una dintre cele mai mari dorinţe ale sale rămâne crearea unei echipe de fotbal în Timişoara şi câştigarea campionatului, obiective pentru care crede că este necesară implicarea celor aproximativ 200.000 de suporteri ai bănăţenilor, care pentru început au fost invitaţi să cotizeze cu un euro.

marele actor  îşi doreşte un sistem în care suporterii să cotizeze lunar cu o sumă şi să deţină astfel acţiuni în cadrul clubului. Este un sistem care are succes în unele campionate din Europa, dar care în România nu a fost implementat niciodată la scara la care s-a dorit iniţial.

În ţara noastră au fost mai multe echipe de tradiţie care au apelat la sistemul socios (fani-acţionari, cotizanţi şi cu drept de vot în cadrul clubului), dar fără prea mare succes. Adică fără a reuşi să strângă un număr suficient de mare de suporteri care să asigure o finanţare care să conteze.

Ultimul exemplu în acest sens este programul celor de la Dinamo (DDB – Doar Dinamo Bucureşti), care, deşi a părut cel mai bine organizat dintre toate, a fost criticat chiar în acest an de unii jucători din Ştefan cel Mare, nemulţumiţi că nu şi-au plătit drepturile salariale promise, susţine evz.ro

Nicolae Robu dă de pământ cu actualul primar al Timișoarei: Domnule Fritz, pentru Parada homosexualilor aveţi bani, dar pentru de bun renume pentru Timişoara, nu?! Ruşine!

Florin Călinescu vrea să fie patron de club: „Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd orașul câştigând campionatul. Ăsta e visul meu”

„Nu trebuie să mă stabilesc aici, am casa mea aici. Ăsta e visul meu. Să mă întorc acasă şi să fac o echipă de fotbal. Una ca FC Barcelona. Să se cheme FC Timişoara. Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd Timişoara câştigând o dată campionatul României. Fără echipă de fotbal, Timişoara e moartă. Îşi fac echipă Clinceni, Mioveni, Voluntari…

Adevăratul motiv pentru care Florin Călinescu a spus „adio” ProTV-ului: „A fost strâns cu ușa. Conducerea postului a spus clar”

Timişoara, care se dă exemplul României, să nu poată face o investiţie, nu pot înţelege. E vorba şi de suporteri. I-am mai întrebat o dată, câţi iubesc echipa în oraşul ăsta? Mi-au răspuns că sunt şi 200.000. Daţi, măi, un euro fiecare. Dacă ar pune un euro fiecare, s-ar putea face o echipă. Dar fără orgolii”, a declarat Florin Călinescu.